• A-tým

Sigma byla nejlepším týmem Olomoucka za rok 2023, Lukáš Juliš třetí v jednotlivcích

  • 29. 3. 2024

​Áčko Sigmy zvítězilo v anketě o nejlepší sportovní tým Olomoucka za rok 2023. Na slavnostním vyhlášení tradiční ankety na olomoucké radnici uspěl také útočník Lukáš Juliš, který skončil na třetím místě v individuální kategorii.

Tradiční anketa zapsala už 58. ročník. Jejím pořadatelem je město Olomouc společně s Regionálním sdružením České unie sportu.

Áčko Sigmy v první polovině roku 2023 dosáhlo v lize na premiérový postup do nejlepší skupiny, která hraje o titul a nakonec obsadilo v nejvyšší soutěži 6. místo. V podzimní části probíhajícího ročníku 2023/24 pak tým trenérů Václava Jílka a Jiřího Saňáka obsadil pátou příčku.

Na druhém místě v týmové anketě skončilo družstvo mužů SKP Olomouc – ploutvové plavání a na třetím MGC Olomouc – minigolf.

Sigma brala umístění také v individuální kategorii. Na třetím místě mezi sportovci – jednotlivce se umístil útočník Lukáš Juliš, přestože na Hané hraje opětovně až od léta 2023. Během první poloviny sezóny však stihl nastřílet hned 8 gólů a drží se mezi elitními prvoligovými kanonýry.

Nejlepším sportovcem Olomoucka se stal kanoista František Salaj, trojnásobný mistr světa v kategorii do 23 let. Druhé místo brala plavkyně Barbora Janíčková.

Další články