• Ženy

Sigmačky zakončí základní část v sobotu zápasem proti FC Praha

  • 12. 4. 2024

Poslední zápas základní části 2. ligy odehrají olomoucké fotbalistky v sobotu v hlavním městě. Jejich soupeřkami budou lídryně soutěže FC Praha. Duel odstartuje ve 13 hodin.

Do Proseku, kde FC Praha své zápasy hraje, jedou hráčky olomoucké Sigmy s vědomím, že už mají jistou účast v nadstavbové skupině o postup do nejvyšší soutěže. Získaly ho poté, co v minulém kole zdolaly Duklu Praha 3:0, zatímco jejich konkurentky z Hradce Králové prohrály 1:2 v Teplicích. Před závěrečným kolem mají k dobru čtyřbodový náskok na Východočešky.

FC Praha je lídrem soutěže. V tabulce mají hráčky z hlavního města 32 bodů, tedy o jeden více, než rezerva Sparty. Ta však má utkání k dobru. Protože ale B-tým Sparty nemůže do nejvyšší soutěže proniknout, je FC Praha největším aspirantem na postup.

Čeká nás náročné utkání. FC Praha určitě chce postoupit do první ligy, my bychom se ale také chtěli posunout výše a dostat ženský fotbal v Sigmě na vyšší úroveň. Praha minulé sezóny hodně posílila, má v kádru hráčky, které hrály v Dukle, nebo v první lize. Budeme doufat, že jsme na zápas nachystaní. Taktiku máme, budeme doufat, že se holky dokáží se soupeřkami poprat,“ říká před sobotním duelem trenér Lubomír Nedvěd.

Hanačky jsou v probíhající sezóně jedním z tří týmů, které dokázaly pražský tým obrat o body, když s ním na podzim v Kožušanech uhrály remízu 1:1.

Daleko lépe se nám hraje proti týmům, které chtějí hrát fotbal, což FC Praha je. Očekávám od FC kombinační fotbal, rychlé kombinace a přechod do útoku. Budeme muset tyto útoky přerušovat někde na polovině, zachytávat je a snažit se aplikovat vysoký presink, který jsme aplikovali už proti Dukle Praha, kde nám to fungovalo výborně,“ plánuje Nedvěd.

Zápas proti FC Praha bude posledním v dresu Sigmy pro Švédku Elin Berggren, která se s olomouckým týmem rozloučí po osmiměsíčním působení.

Utkání bude řídit Kateřina Petrželková, jíž budou asistovat Zuzana Špindlerová a Tereza Hessová. Výkop duelu je v sobotu 13. dubna ve 13 hodin.

Další články