• Mládež

Šestnáctka zvítězila v Třinci. Osmnáctka těsně prohrála

  • 12. 4. 2024

Týmy Sigma Olomouc U18 a U16 odehrály 21. kolo Moravskoslezské ligy dorostu v Třinci již v pátek. Osmnáctka prohrála brankou z 88. minuty 1:0. Šestnáctka naopak dvěma góly v závěru druhé půle dokázala body ve Slezsku po výhře 2:0 dovézt.

Utkání staršího dorostu se hrálo na velkém třineckém hřišti, Sigma začala v samotném úvodu zápasu dobře, ale po deseti minutách jako by se zadřel motor a začala hrát pomalu na míči, hráčům vše trvalo a Třinec se dostal do hry. Sigma měla v první půli jednu šanci, domácí dva průniky ze strany, ani jeden tým se ale neprosadil. Poločas tak skončil zaslouženou remízou 0:0.

Ve druhém poločase opět ze startu Hanáci dobře napadali, dařila se jim rychlá hra. Třinec však postupem času získával převahu. Měl čtyři šance, které pro obranu Sigmy byly varováním. V 88. minutě rozhodl o svém vítězství 1:0. V dalším kole hostí v neděli 21. dubna osmnáctka doma v Řepčíně od 10:30 brněnskou Líšeň.


Hodnocení trenéra Petra Kobylíka:

Dnes to od nás nebyl dobrý výkon. Soupeř vyhrál zaslouženě, my jsme byli kromě pár momentů pomalý na míči i bez něj. Když nám to nešlo kombinačně, nedokázali jsme to nahradit běhavostí, bojovností. Co nás zdobilo poslední dva zápasy bylo úplně pryč. Neudrželi jsme míč nahoře, někteří hráči hráli pod svůj průměrný výkon. I tak jsme to měli udržet na 0:0, ale soupeř branku nakonec dal. Rozhodla naše neaktivita.“


Fotbal Třinec U19 – SK Sigma Olomouc U18 1:0 (0:0)

Branka: 88. Klocek.

Rozhodčí: Kotas – Klečacký, Karch. ŽK: Cmiel, Jež – Oříšek, Ondřej, Foldyna. Diváků: 84.

Sigma: Koleček - Petráš, Holec, Miler – Drábek, Vaculík, Ondřej, Nguyen (46. Foldyna), Oříšek (83. Bartošic) – Michalík (60. Hottek), Škoda. Trenér: Petr Kobylík.


Šestnáctka se od začátku duelu snažila dobývat bránu Třince. Hned v úvodu se po individuální akci do šance dostal Jiří Pšenica, domácí brankář zachránil. Pak měla Sigma tlak, ale finální přihrávka se nedařila podobně jako v domácím utkání se Zbrojovkou Brno.

Ve druhé části Sigma pokračovala v dobrém výkonu a dokázala nacházet volné prostory a přišly obrovské šance. Sami na branku šli Tomáš Hilbert i Maxim Horák, ale nedali. Až v 77. minutě se Hanáci dočkali, když se po rohovém kopu prosadil Tomáš Sandr. O tři minuty později pak přidal gólovou pojistku střídající Marek Di Cuia, který parádně prošel přes tři hráče a zakončil. Pak mohl zblízka přidat třetí gól Maxim Horák, ale přestřelil a v nastavení mohli srovnat domácí, naštěstí jejich hlavičku z rohu vyhlavičkovala obrana Sigmy z brankové čáry.

V dalším kole hraje Sigma Olomouc U16 v neděli 21.4. doma v Řepčíně od 12:45 proti brněnské Líšni.


Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Celý zápas jsme dobývali obranu Třince, chvíli to trvalo, ale gól jsme nakonec dali a rychle přidali další. V prvním poločase jsme měli tlak a jednu šanci, ale pak jako bychom si vzpomněli na duel s Brnem a nešla nám finální přihrávka. O poločase jsme si k tomu něco řekli, možná i Třinec pomalu odpadal, ale začalo se nám dařit je více rozebírat a přišly šance. Dvě jsme nedali, ale pomohli jsme si standardkou a přidali ještě jeden gól. Velké šance měl Maxim Horák, podal velmi dobrý výkon, je důležité, že se do možností dostal, věřím, že je příště promění. V závěru jsme přežili jednu velkou příležitost domácích, takže jsme odjeli s nulou, což je vždy pro defenzívu dobré. Několik kluků podalo velmi dobré výkony, ostatní dobré, takže jsme spokojení s výsledkem i výkonem.“


Fotbal Třinec U17 – SK Sigma Olomouc U16 0:2 (0:0)

Branky: 77. Sandr a 80. Di Cuia.

Rozhodčí: Klečacký – Kotas, Karch. ŽK: Bez ŽK. Diváků: 51.

Sigma: Křivánek – Liďák (67. Bartošic), Pavlištík, Vyroubal, Sandr – Skácel, Pšenica, Grepl (81. Kaštyl) – Horák, Hilbert, Vaněk (73. Di Cuia). Trenér: Tomáš Vasiljev.

Další články