• Mládež

Mladší žáci porazili Líšeň. U14 zvítězila nad Hodonínem

  • 15. 4. 2024

Žákovské týmy Sigmy hrály v sobotu a v neděli své zápasy doma v Řepčíně. V sobotu hráli mladší proti Líšni a byly z toho dvě vysoké výhry - 8:1 a 6:1. V neděli byli v akci starší žáci, kteří měřili síly s Hodonínem. Oba zápasy skončily shodně 4:2, zvítězila ale pouze kategorie U14.

Starší žáci (U15)

Patnáctka v Řepčíně odehrála zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním si svěřenci trenéra Davida Čecha vypracovali dvoubrankový náskok. Nejprve se trefil Petr Klanica, krátce před přestávkou navýšil vedení Hanáků Jakub Molík.

Dvacet minut po změně stran už ale byl v Řepčíně srovnáno. Do střelecké listiny se dvakrát zapsal Jáchym Jozífek. Po hodině hry to bylo 2:2. V rozmezí dalších dvaceti minut hosté z Hodonína vývoj duelu zcela otočili, další dvě branky vstřelil Tobias Jankovič. V tabulce Moravskoslezské žákovské ligy patří patnáctce 3. místo.

SK Sigma Olomouc U15 – FK Hodonín U15 2:4 (2:0)

Branky: 26. Klanica, 36. Molík – 50. a 60. Jozífek, 73. a 80. Jankovič.

Rozhodčí: Mrázek – Slováček, Bažant. ŽK: Bratič, Vybíral – Jankovič, Abrman, Jozífek. ČK: 67. Vybíral – 80. Jankovič. Diváků: 60.

Sigma: Vláčil – Bratič (55. Škop), Klanica, Kristek, Kubeš, Kuneta (51. Wencl), Molík, Vrablic, Vybíral, Botek (64. Spala). Trenér: David Čech.

Starší žáci (U14)

Také v utkání kategorií U14 padlo šest branek, zápas ale skončil přesně v opačném gardu a Sigma zvítězila 4:2. V utkání padly tři branky v úvodních deseti minutách. Patrik Jandora poslal už ve 3. minutě Hodonín do vedení, ale za dalších pět minut už bylo vedení na straně Sigmy po dvou trefách Adama Novosada. Na rozdíl dvou branek Hanáci odskočili ve 22. minutě po gólu Petra Grossmanna. Pět minu po změně stran snížil Samir Mustafa, na konečných 4:2 upravil v 51. minutě Filip Rak. Sigma U14 porazila Hodonín 4:2.

Hodnocení trenéra Tomáše Bilíka:

Do utkání jsme nevstoupili dobře a soupeř se hned ve 3. minutě ujal vedení. Pozitivem bylo, že jsme na tuto branku dokázali rychle zareagovat dvěma brankami Novosada a v 8. minutě jsme už vedli my. Třetí branku jsme přidali po rohovém kopu, ale jako by to pro nás bylo uspokojení a herně jsme se vytráceli. Druhá půle navázala na konec první, kdy nás zase na chvíli probudil inkasovaný gól, na který jsme opět zvládli hezkou akcí zareagovat. Bohužel to bylo vše, a tak můžeme být spokojení s výsledkem, ovšem naše kvalita a nasazení nám dnes moc radosti nenabídlo.“

SK Sigma Olomouc U14 – FK Hodonín U14 4:2 (3:1)

Branky: 6. a 8. Novosad, 22. Grossmann, 51. Rak – 3. Jandora, 45. Mustafa.

Rozhodčí: Slováček – Mrázek, Bažant. ŽK: Uhlík. Diváků: 33.

Sigma: Šléška – Uhlík, Uhřík, Vejvoda, Zavíral, Capka, Grossmann, Kubín, Nádeníček, Novosad, Rak, Kobylík, Bielikh, Vondrus. Trenér: Tomáš Bilík.

Mladší žáci (U13)

Mladší žáci v sobotu hostili v Řepčíně Líšeň. V utkání se dlouho čekalo na úvodní gól zápasu. Až ve 26. minutě otevřel skóre kapitán Sigmy Adam Šimoník. Následně si Hanáci v Řepčíně otevřeli střelnici a v rozmezí 32. a 39. minuty vstřelili další čtyři góly, trefili se Hincu, Pattarello, Podivinský a jeden gól byl připsán jako vlastní hráče Líšně. Do kabin se tak šlo za stavu 5:0 pro Sigmu. Po změně stran Hanáci vstřelili další tři branky, trefil se Lakomý, znovu Hincu a vlastní gól si dal Šenkeřík. Až poté se hráčům Líšně podařilo vstřelil gól, v 57. minutě uzavřel skóre Matuška. Sigma zvítězila nad Líšní vysoko 8:1.

Hodnocení trenéra Martina Banovce:

Zasloužená výhra, která po minulých třech prohraných zápasech byla potřeba. Začátek zápasu byl z naší strany nervózní a určitě nám pomohla branka Šimoníka v půlce poločasu. Poté hru jednoznačně oživili střídající hráči, zejména Pattarello a Podivínský, a díky tomu jsme vstřelili další góly a odskočili soupeři. Druhý poločas byl už jen v naší režii. spousta vytvořených šancí, lepší držení míče, jen slabší efektivita oproti první půli.“

SK Sigma Olomouc U13 – SK Líšeň 2019 U13 8:1 (5:0)

Branky: 32. a 46. z pen. Hincu, 26. Šimoník, 33. Pattarello, 36. Palovský (vl.), 39. Podivinský, 43. Lakomý, 56. Šenkeřík (vl.) – 57. Matuška.

Rozhodčí: Pospíšil. ŽK: bez karet. Diváků: 30.

Sigma: Žák – Hradílek, Vinklárek, Pattarello, Hincu, Chmelař, Krampl, Šimoník, Škurek, Kováč, Navrátil, Friesner, Kelnar, Hynek, Lakomý, Podivinský, Symerský, Opluštil. Trenér: Martin Banovec.

Mladší žáci (U12)

Nad Líšní vyhráli také mladší žáci U12. Běžela 1. minuta zápasu, když skóre otevřel Martin Alka. Další gól Hanáci přidali až ve 22. minutě Jakubem Hradilem. Do poločasu se trefila už jen Líšeň, která zásahem Davida Šrámka snížila na 1:2. Druhý poločas byl ze strany Hanáků lepší a gólově pestřejší. Do střelecké listiny se zapsali Patrik Novosad, znovu Martin Alka, Kryštof Foretník a Jakub Plánička. Sigma U12 nad Líšní zvítězila 6:1.

Hodnocení trenéra Jakuba Zatloukala:

Soupeř hrál hluboko a ne moc aktivně. To nám dělalo velký problém. Měli jsme sice obrovskou převahu, co se držení míče týká, ale do šancí jsme se moc nedostávali. Následně jsme do naší hry dostali více náběhů a hry do kolma, hned jsme byli více nebezpeční.“

SK Sigma Olomouc U12 – SK Líšeň 2019 U12 6:1 (2:1)

Branky: 1. a 51. Alka, 22. Hradil, 48. Novosad, 70. Foretník, 75. Plánička – 33. Šrámek.

Rozhodčí: Pospíšil. ŽK: bez karet. Diváků: 50.

Sigma: Zbořil – Plánička, Hradil, Kaczmarczyk, Polcr, Kocián, Vacula, Heger, Konrád, Crhák, Novosad, Širůček, Alka, Foretník, Luňák, Špalek. Trenér: Jakub Zatloukal.

Další články