• Ženy

Béčko žen remizovalo se Zlínem. Vysoká výhra dorostenek nad Vyškovem

  • 15. 4. 2024

B-tým žen Sigmy remizoval i ve druhém jarním utkání. Tentokrát obral lídra Moravskoslezské ligy ze Zlína. Dorostenky si zastřílely proti Vyškovu, vysokým rozdílem zdolaly mladší žákyně hráčky Hodonína.

Ženy B

B-tým žen hrál druhé jarní mistrovské utkání na půdě Zlína, tedy vedoucího celku Moravskoslezské ligy žen. Domácí hráčky se dostaly do vedení ve 25. minutě gólem Barbory Marholtové. Za Hanačky po centru Sáry Illéšové srovnala ve 33. minutě Sarah Váhalová. Po změně stran už gól nepadl a Sigma B tak remizovala se Zlínem i podruhé v této sezóně. V tabulce soutěže jsou Hanačky na 3. místě.


FC Zlín Ž – SK Sigma Olomouc Ž B 1:1 (1:1)

Branky: 25. Marholtová – 33. Váhalová.

Rozhodčí: Prokůpek. ŽK: Kalandrová. Diváků: 40.

Sigma: Fojtíková – Hanáčková, Pinkavová, Junková, Vlčková, Zbořilová, Novotná, Illéšová, Navrátilová, Rédová, Janků. Kollertová, Konečná, Ven. Chovancová, Ver. Chovancová, Majerechová, R. Váhalová, S. Váhalová. Trenér: Tomáš Karal.

Dorostenky (WU18)

Svůj první jarní zápas hrály v rámci 2. ligy olomoucké dorostenky. Za soupeře měly hráčky Vyškova a od počátku nebylo pochyb, kdo je v utkání favoritem. Sigmačky poslední celek tabulky porazily vysoko 14:0, přičemž deset branek daly po změně stran. K vítězství nejvíce přispěly Hana Dostalíková a Lucie Vičarová, každá vstřelila hattrick. V tabulce 2. ligy patří dorostenkám Sigmy 3. místo. V tomto týdnu hostí svěřenkyně trenéra Milana Hanka Znojmo.


MFK Vyškov WU18 – SK Sigma Olomouc WU18 0:14 (0:4)

Branky: 14., 18. a 80. Vičarová, 54., 60. a 83. Dostalíková, 55. a 65. Sušilová, 65. a 78. Šmejkalová, 12. Otiepková, 42. Coufalová, 59. Radičová, 68. Dorazilová.

Rozhodčí: Kolář – Veselý, Smutný. ŽK: bez karet. Diváků: 50.

Sigma: Faltusová – Kolaříková, Radičová, Horáková, Šafářová, Dostalíková, Otiepková, Sušilová, Coufalová, Vičarová, Šmejkalová, Dorazilová, Vyvážilová. Trenér: Milan Hank.

Starší žákyně (WU15)

Starší žákyně prohrály s Hodonínem 2:7. O osudu utkání rozhodla nevydařený tříminutovka, kdy v rozmezí 20. a 22. minuty Hanačky třikrát inkasovaly. Po první půli bylo skóre 1:5, jedinou střelkyní Sigmy se ve 38. minutě stala Eliška Horáková, která proměnila penaltu. Nakonec hráčky Sigmy prohrály 2:7, když gól dala ještě Eliška Vargová.


Hodnocení trenéra Ondřeje Matyse:

Zápas to byl hodně soubojový a fyzicky náročný. Nevstoupili jsme do něj ideálně a hned ve třetí minutě jsme inkasovali. Postupně jsme si začali vypracovávat šance, ale v koncovce jsme selhávali. Kolem 20. minuty přišla katastrofální tříminutová část, kdy jsme inkasovali 3 góly a následně ještě jeden. Ke konci jsme si vybojovali penaltu, kterou s přehledem proměnila Eliška Horáková.“

Do druhého poločasu jsme vstoupili s pozměněnou sestavou a taktikou a neslo to své ovoce. Hned na začátku jsme dali gól zásluhou Elišky Vargové. Nic jsme nevzdávali a tlačili jsme se k soupeřově bráně. Soupeř však dokázal využít našich chyb a vstřelil nám tak ještě dva góly. V průběhu druhého poločasu jsme nastřelili tyč i břevno, a měli i další šance, ale míč jsme do brány už dostat nezvládli. Konečný výsledek 7:2 pro nás byl více než krutý a průběhu zápasu neodpovídá. Bohužel však musíme zlepšit naši koncovku a vyvarovat se chyb v obrané fázi.“


SK Sigma Olomouc WU15 – FK Hodonín WU15 2:7 (1:5)

Branky: 38. Horáková (pen.), 42. Vargová – 3., 22., 31. a 57. Tkáčová, 20., 21. a 69. Buráňová.

Rozhodčí: Kolařík – Aleksijevič. ŽK: bez karet. Diváků: 55.

Sigma: Faltusová – Dočekalová, Frantík, Černá, Otiepková, Čočková, Gavendová, Sušilová, Kokošková, Konečná, Horáková, Šípková, Vargová, Kauerová, Gazdíková, Pekná, Mutinová, Mišová. Trenér: Ondřej Matys.

Mladší žákyně (WU13)

Soupeřky z Hodonína dokázaly Hanačky porazit vysoko 9:0. Hrdinkou zápasu byla Thea Trnková, která se do střelecké listiny zapsala šesti přesnými zásahy.


Hodnocení trenéra Davida Vyroubala:

Děvčata čekal zápas s týmem ze spodní části tabulky, a po výsledcích z prvních tři zápasů, bylo tedy povinností získat 3 body. Přestože se hrálo na složitém terénu, tak se s tím děvčata dokázala poměrně slušně popasovat a soupeřky z Hodonína přehrály jednoznačně 9:0, když se střelecky zaskvěla Thea Trnková se 6 góly.

Opět je ale třeba pochválit za předvedení hru celý tým. Děvčata jsou skvělá parta a na hřišti je to potom vidět. Odměnou pro 5 našich dívek je pozvánka do Krajského výběru, kdy budou již tuto středu Sigmu reprezentovat na turnaji v Mikulovicích.


SK Sigma Olomouc WU13 – FK Hodonín WU13 9:0 (5:0)

Branky: 20., 25., 34., 37., 39. a 53. Trnková, 11. a 23. Vaculíková, 68. Šalamounová.

Rozhodčí: Kolařík. ŽK: bez karet. Diváků: 45.

Sigma: Jandová – Kauerová, Vaculíková, Huňatová, Vyroubalová, Mutinová, Trnková, Dočekalová, Šalamounová, Vychodilová, Kutajová, Jurníčková, Kalvodová. Trenér: David Vyroubal.

Další články