• B-tým - preview

Hanácké derby na Andrově stadionu: Béčko ve středu hostí Kroměříž

  • 16. 4. 2024

Anglický týden fotbalistů B-týmu Sigmy bude pokračovat ve středu zápasem proti Kroměříži. Duel s Hanáckou Slavií odstartuje na Andrově stadionu v 17 hodin.

Výbornou formu z posledních kol potvrdil B-tým v pátek na půdě Příbrami, kde gólem Jáchyma Šípa porazil domácí mužstvo 1:0. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky neprohráli ve čtvrtém soutěžním utkání v řadě.

Bylo to obrovsky emotivní. Dát gól takto v závěru je emotivní, hodně jsme si to užili. Zápas nebyl vůbec jednoduchý, z Příbrami se nevozí body lehce. Z tohoto pohledu jsme byli nadmíru spokojení. Myslím, že při nás stálo i trošku štěstí,“ vrátil se k páteční výhře trenér Tomáš Janotka.

Se svým mužstvem už se poctivě připravuje na středeční zápas, v němž Sigma změří síly s týmem Kroměříže. Hanácká Slavia je před utkáním na Andrově stadionu v tabulce druhé ligy na posledním místě. Navzdory tomu neočekává trenér Janotka snadný duel.

Bude to nesmírně těžký zápas. Kroměříž, co jsme měli možnost vidět, je nesmírně bojovný a houževnatý tým. Není vůbec jednoduché se proti nim prosadit, jsou poctiví a dobře organizovaní v defenzivě. Nejeden tým si na nich vylámal zuby. Musíme být naprosto obezřetní a dobře se připravit. Nečeká nás jednoduchý soupeř,“ tuší Janotka.

Kroměříž do jarní části soutěže neodstartovala vůbec špatně, když dokázala zdolat Vyškov 1:0. Od té doby ale na tříbodový zisk čeká, bodovala ještě proti Jihlavě, Opavě a Líšni, kdy zápasy skončily vždy remízou. V posledním kole prohrála po pětigólové přestřelce 2:3 Viktorii Žižkov.

Nejlepším střelcem týmu trenéra Martina Ondy je pětigólový Jakub Dočkal.

Podzimní zápas v Kroměříži vyhrál B-tým Sigmy poměrem 2:1. Vedl už o dvě branky po trefách Jiřího Spáčila a Jáchyma Šípa. Ve druhé půli si pak míč do vlastní brány srazil David Jaja, který na jaře ještě do žádného soutěžního zápasu kvůli zranění a následné rekonvalescenci nezasáhl. V Příbrami už ale byl na lavičce, za sebou mí tři týdny v plnohodnotném tréninku.

Zápas mezi Sigmou B a Kroměříží se bude hrát na Andrově stadionu ve středu 17. dubna od 17 hodin. Řídit ho bude Adam Trska, kterému budou asistovat Radim Dresler a Milan Vyhnanovský.

Další články