• A-tým

Stoppen: Na Slavii musíme poctivě bránit. Věřím, že jsme nachystaní

  • 19. 4. 2024

Minulý víkend proti Jablonci pomohl Tadeáš Stoppen čistým kontem k vítězství 1:0 nad Jabloncem, které Hanáci vybojovali, ačkoliv více než hodinu dohrávali v početní nevýhodě. V neděli bude mladého gólmana čekat další těžká zkouška. Hanáci budou od 15 hodin v Edenu čelit Slavii.

Na úvod se vrátíme k zápasu proti Jablonci. V utkání jsi předvedl jeden zázračný zákrok. Díval jsi se na něj zpětně?

Nenazval bych to úplně zázračným momentem, ale ano, díval jsem se. Přiznám se, že jsem se díval vícekrát, než jednou. Myslím, že zákrok se mi povedl, jsem rád, že jsem mohl klukům takto pomoct.

Vítězstvím jsme utnuli špatnou sérii. Jak se to projevilo na přípravě týmu na závěr základní části?

Nálada v kabině je určitě dobrá, všichni jsme výhru potřebovali. Byla to dlouhá série bez vítězství. Tento týden se nám určitě pracovalo lépe, doufám, že jsme co nejlépe nachystaní.

Čeká nás závěrečný dvojboj. Začínáme na Slavii, kde to pro gólmana vždy je zápas, kdy se nenudí. Co od něj očekáváš?

Slavie má ohromně silný mančaft, je asi jasné, že si proti nám nějakou velkou šanci vytvoří. Budu se snažit zabránit co nejvíce gólovým situacím. Doufám, že si z Edenu odvezeme nějaký slušný výsledek.

Dal vám nějaký návod zápas proti Jablonci? Vyhráli jsme, ačkoliv jsme více než hodinu hráli v deseti.

Připravujeme se celý týden na herní způsob Slavie a to, co budeme chtít hrát my. Myslím si, že jsme viděli dostatek videí. Snad budeme na Slavii dobře nachystaní a poradíme si s tím.

Ve Slavii je několik kluků, kteří prošli Sigmou. Nejčerstvěji tam odešli Mojmír Chytil a Ondřej Zmrzlý. Bude to zvláštní zápas, stát proti nim?

Zvláštní bych neřekl, jsem ale rád, že je po delší době uvidím. Strávil jsem s nimi nějaký čas v kabině, byli jsme v každodenním kontaktu. Troufnu si říct, že jsou to moji kamarádi, jsem rád, že budeme moct prohodit po zápase pár slov.

A co tedy je třeba pro dobrý výsledek udělat?

Poctivě bránit, nejlíp nedostat žádný gól. A věřím, že jeden gól se nám tam vstřelit povede. Spokojení bychom určitě byli, kdyby se nám podařilo odvést bod po remíze 0:0.

Další články