• Mládež

Devatenáctka přejela Karvinou, hattrick dal Stryk. Zvítězila i sedmnáctka

  • 21. 4. 2024

Dorostenci Sigmy Olomouc hráli svoje utkání 23. kola celostátní ligy dorostu v sobotu v Řepčíně proti Karviné. Starší dorostenci jasně zdolali Karvinou 7:0, tři góly dal Jan Tobias Stryk. Sedmnáctka porazila soupeře těsně 1:0 branou Víta Skopala.

Devatenáctka chtěla potvrdit formu z posledních zápasů v duelu proti Karviné. Základ tomu Sigma položila už v první půli. Po čtvrthodině hry odcentroval zprava Kevin Huňa a Jan Tobias Stryk započal hlavou svůj gólový účet. Následně přišla komplikace, když ve 35. minutě musel po ostrém zákroku soupeře odstoupit ze hry Patrik Siegl, kterého nahradil Matěj Kolařík. O pět minut později spoluhráči faul na spoluhráče pomstili tím nejlepším způsobem. Adam Proniuk ustál souboj na hranici faulu, doběhl zdánlivě ztracený míč a poslal jej na volného Stryka, který už měl zakončení jednoduché – 2:0. Za tohoto stavu se šlo do kabin.

Ve druhém poločase chtěla Sigma co nejdříve přidat třetí gól a uklidnit se. Povedlo se jí to po sedmi minutách. Střelu Proniuka dorazil zblízka Matěj Kolařík. A vločka spustila lavinu. Za dvě minuty později utekl obraně hostí po pasu Adama Uriči jeho jmenovec Proniuk a zakončil blafákem brankáři. Na 5:0 zvyšoval technicky Václav Zahradníček. Po hodině hry pak dosáhl hattricku Jan Tobias Stryk, sedmý gól přidal po přihrávce Nguyena další střídající hráč Jakub Michalík. V tabulce je Sigma osmá s pětibodovou ztrátou na druhou Zbrojovku Brno. V dalším kole hraje devatenáctka v sobotu v Plzni.

Hodnocení trenéra Augustina Chromého:

Výsledek vypadá jednoznačně, ale tak jednoduché to určitě nebylo. Hlavně začátek utkání, protože Karviná má v sestavě hodně cizinců, kteří jsou dynamičtí, dobří na míči, umí přitlačit. Bohužel Siegl musel v první půli nuceně střídat po jednom faulu, naštěstí to vypadá, že to není zlomené. Vždy je nepříjemné, když se musí vynuceně střídat. Trošku nás to zastavilo. Nicméně bylo důležité, že jsme ve druhém poločase přidali další branky. Hlavně ta na 3:0 měla váhu. Ta pak rozhodla o tom, že jsme mohli postupně prostřídat, kluci hráli s chutí a bylo vidět, že pokud se vede, hráči si dovolí víc, kombinace se daří a v koncovce jsou taky klidnější. S výkonem jsem spokojen.“

SK Sigma Olomouc U19 – MFK Karviná U19 7:0 (2:0)

Branky: 16., 40. a 61. Stryk, 52. Kolařík, 54. Proniuk, 56. Zahradníček, 85. Michalík.

Rozhodčí: Líkař – Machorek, Pavlas. ŽK: Skryhun. Diváků: 100.

Sestava Sigma: Král – A. Uriča, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Siegl (35. Kolařík) – Huňa (80. Škoda), Jalovičor (81. Škoda), Zahradníček (80. Michalík), Stryk (67. Nguyen) – Proniuk (67. Judas). Trenéři: Augustin Chromý a Jan Krajčovič.


Sedmnáctka chtěla po dvou porážkách zase vyhrát a proti silné Karviné se to povedlo. Sigma byla lepší v první půli, vypracovala si čtyři dobré šance. David Remeš a Filip Capka je proti výbornému brankáři Lewandovskému ještě neproměnili. Povedlo se to až ve 38. minutě po rohu Capky na zadní tyč a hlavičkovém přiťuknutí kapitána Jakuba Pávka zblízka Vítu Skopalovi. Do kabin tak šla Sigma s vedením 1:0.

Druhý poločas Hanáci hlídali vedení, Karviná byla neustále nebezpečná, ale obrana v čele s kapitánem Pávkem a gólmanem Ulenfeldem odolala. Celý tým zápas odbojoval a odměnou byl zisk tří bodů. Sedmnáctka je v tabulce na čtvrté příčce.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Karviná byla dnes velmi těžkým soupeřem. Je sice předposlední, ale viděli jsme její zápasy se Slavií (2:2), Spartou (1:3) nebo v Plzni, kde prohrála o gól a nedala penaltu. Hrají rychle, kolmo nahoru, věří si individuálně. I proti nám byli celých 90 minut nebezpeční, my jsme je ale do vyložené šance nepustili. Sami jsme měli v první půli čtyři velmi dobré příležitosti, ze které jsme proměnili jen jednu. Proto jsme museli ve druhé půli hrát hodně obezřetně, bylo to pořád otevřené, Karviná se snažila. Byl to oboustranně pěkný, rychlý fotbal. Jsem rád, že jsme to uhráli vzadu s nulou.“

SK Sigma Olomouc U17 – MFK Karviná U17 1:0 (1:0)

Branky: 38. Skopal

Rozhodčí: Machorek – Líkař, Pavlas. ŽK: Pávek, Remeš. Diváků: 60.

Sestava: Ulenfeld – Skopal, Pávek, Beran, Glos – Přibylka (83. Příkazský), Andrle, Činčara – Remeš (90. D. Lorenc), Capka, Sikora (72. Synevych). Trenér: Michal Kovář.

Další články