• Ženy

B-tým žen zvítězil 7:0 nad Vyškovem. Dorostenky braly bod

  • 24. 4. 2024

Áčko žen i týmy starších a mladších žákyň měly o uplynulém víkendu volno. V akci byly hráčky našeho B-týmu, dorostenky a také dívky z naší přípravky. Béčko porazilo vysokým rozdílem Vyškov, dorostenky si rozdělily body se Znojmem a přípravka zvítězila na turnaji.

B-tým

B-tým olomouckých žen v úvodních dvou jarních kolech remizoval se silnými výběry Zlína a Prostějova. V neděli už si připsal první jarní výhru, když porazil Vyškov vysoko 7:0.

V první půli si Sigmačky vypracovaly dvoubrankový náskok trefami Rédové a Hanáčkové. Další dva góly padly v 54. a 66. minutě, kdy se prosadila nejprve Konečná, následně svoji druhou branku zaznamenala Hanáčková. Závěr patřil Sáře Illéšové, které v rozmezí 75. a 87. minuty nasázela Vyškovu tři branky a upravila na konečných 7:0.

Hanačky neprohrály už šestý zápas v řadě. V sobotu je čeká výjezd do Uherského Brodu.

Hodnocení trenéra Tomáše Karala:

Jsme rádi, že jsme mohli protočit sestavu. První dva jarní zápasy proti Zlínu a Prostějovu byly těžké, ale vybojovali jsme dvě remízy. Některé holky si ale nezahrály, takže jsme rádi, že jsme je mohli nasadit do základu. Hra byla trochu kostrbatá, i přesto jsme vyhráli 7:0, takže s výsledkem panuje spokojenost. S hrou tolik ne, ale byl to trochu jiný zápas, než proti silnějším týmům. Pro holky to bylo těžké. Máme nové hráčky, holky se musí trochu sehrát. Chce to čas a co nejvíce zápasů.


SK Sigma Olomouc Ž B – MFK Vyškov Ž 7:0 (2:0)

Branky: 75., 82. a 87. Illéšová, 38. a 66. Hanáčková, 33. Rédová, 54. Konečná.

Rozhodčí: Grečmal – Navrátil, Rubáček. ŽK: bez karet. Diváků: 55.

Sigma: Buráňová – Pinkavová, Bartošáková, Skopalová, Konečná, Majkútová, Illéšová, Ošťádalová, Majerechová, Lukaštíková, Woláková, Hanáčková, Hegrová, Navrátilová, Kollertová, Janků, Rédová. Trenér: Tomáš Karal.

Dorostenky (WU18)

Tým dorostenek v sobotu hostil v Kožušanech hráčky Znojma a zápas skončil dělbou bodů. Jihomoravanky se dostaly do vedení, ale Hanačky zásluhou Horákové za tři minuty srovnaly. I po změně stran udeřily jako první hráčky Znojma, ale i tentokrát si Sigma připravila rychlou odpověď. Veselá v 59. minutě srovnala na konečných 2:2. Další zápas sehrají naše dorostenky v neděli 5. května na půdě Zlína.


Hodnocení trenéra Milana Hanka:

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, ale bohužel opět se potvrdilo pravidlo "nedáš - dostaneš". Po tutové šanci a trefě břevna z malého vápna jsme z následného protiútoku inkasovali gól na 0:1. Naštěstí nás to nepoložilo a po třech minutách jsme po samostatném průniku Horákové srovnali na 1:1. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:1. V 56. minutě jsme inkasovali po standardní situaci na 1:2, ale opět po třech minutách jsme srovnali díky Veselé na konečných 2:2.“

Bohužel se stále potýkáme s kvalitou nahrávek a zakončení. Soupeř měl několik rychlých protiutoků, kterými pořádně provětrával naši obranu. Naštěstí neměl kvalitu v zakončení. Závěr zápasu se již odehrával v naší režii, ale už se nám nepodařilo vstřelit vítězný gól. Musím sportovně uznat, že remíza byla pro oba soupeře zasloužená.“


SK Sigma Olomouc WU18 – 1.SC Znojmo FK WU18 2:2 (1:1)

Branky: 28. Horáková, 59. Veselá – 25. Doválelová, 56. Šišláková.

Rozhodčí: La. Onofrej – Perutka, Le. Onofrej. ŽK: Klásková. Diváků: 50.

Sigma: Faltusová – Kolaříková, Radičová, Horáková, Pinkavová, Dostalíková, Otiepková, Sušilová, Vičarová, Šmejkalová, Šafářová, Coufalová, Vyvážilová, Opravilová, Sasáková, Veselá, Štěpánová. Trenér: Milan Hank.

Přípravka (WU11)

V sobotu 20. dubna starší přípravka WU11 odehrála první turnaj jarní části sezóny. Holky hrály proti chlapeckým týmům Velkého Týnce, Olešnice u Bouzova a Doloplaz. V konkurenci těchto družstev obsadily první místo.

Hodnocení trenéra Lukáše Mrakavy:

Holky zápasy odehrály s plným nasazením, kde byla vidět dobrá obranná práce, přechody do útoku se spoustou přihrávek a konečně se nám dařilo i zakončení. Díky nasazení a bojovnosti holky všechny tři zápasy vyhrály. Moc si to užily a odnesly si zkušenost do dalších zápasů.“

Sestava: Vychodilová – Mrakavová, E. Zemanová, B. Zemanová, Juroková, Šlotířová, Hodinová, Pěnčíková, Šlichtová, Ka. Augustinová, Terrichová, Kr. Augustinová.

Další články