• B-tým - preview

Béčko v sobotu vyzve lídra. Na Julisce se utká s Duklou Praha

  • 26. 4. 2024

Rozjetý B-tým na jaře válí. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky zvítězili v šesti z osmi zápasů a vyšvihli se na čtvrté místo v tabulce. Nyní je čeká těžká zkouška, v sobotu od 14. hodiny změří síly na slavné Julisce s Duklou Praha, lídrem FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Všichni zůstáváme nohama na zemi. To, co se nám doteď povedlo, je samozřejmě krásné a kluci si to zaslouží. Budu se opakovat, ale je to odrazem toho, jak skvěle trénují a jaká je v týmu chemie. Užíváme si to, ale víme, že nás v sobotu čeká velmi těžká písemka,“ říká před zápasem proti Dukle trenér Tomáš Janotka.

Na jaře se daří i Dukle, která se po zimní přestávce vyhoupla do čela F:NL. Mužstvo velezkušeného trenéra Petra Rady pouze na začátku dubna klopýtlo s Příbramí, jíž na své půdě podlehlo 1:2. Body ztratilo dále už pouze v Brně, remizovalo totiž se Zbrojovku i Líšní. Jinak ale prozatím všechny soupeře na jaře zdolalo. Naposledy Dukla v minulém kole zvítězila 2:0 v Kroměříži.

Hrajeme proti lídrovi tabulky. Týmu, který jednoznačně deklaruje, že chce z prvního místa postoupit přímo do první ligy. Pokud chceme uspět, budeme muset předvést nadstandardní výkon, který bude mít možná až prvoligové parametry. Dukla má zkušený a velmi kvalitní tým, po zásluze je na první místě. Musíme odehrát zápas na hraně našich možností.

Nejlepším střelcem Pražanů je šestigólový Lukáš Matějka, za kterým následují Pavel Moulis a David Kozel, který se trefil i v podzimním utkání na Andrově stadionu, kdy jedinou brankou rozhodll o vítězství Dukly 1:0. Dále se mužstvo trenéra Rady pyšní druhou nejlepší defenzivou F:NL. Gólman Jan Šťovíček ve dvanácti utkáních udržel čisté konto, což je nejvyšší počet v soutěži.

Dukla se může spolehnout na velkou ofenzivní kvalitu hráčů, ať už je to Hora, který je na druhou ligu nadstandardním hráčem, dále Mešanovič, Moulis. To jsou hlavní tahouni směrem do ofenzivy. Tým je komplexní a vyvážený. Myslím si, že pokud dokážeme eliminovat zejména tyto hráče, můžeme pomýšlet na nějaký bodový zisk,“ soudí před sobotním zápasem Janotka.

Na Julisce se bude hrát v sobotu 27. dubna od 14 hodin. Janotku těší, že od posledního zápasu nepřibyli žádní nově zranění hráči. Chybět mu tak v Praze budou pouze dlouhodobě zranění.

Dan Grečmal podstoupil operaci kolene, Denis Kramář byl na operaci s kyčlemi. To jsou dva dlouhodobě zranění hráči. Kluci za sebou mají operaci a budou pokračovat v rekonvalescenci. K dispozici nebudou stále ani Michal Vepřek s Kubou Coufalem. Jsme alespoň rádi, že nikdo další od minulého utkání nepřibyl,“ okomentoval zdravotní stav svého týmu Janotka.

Zápas mezi Duklou a B-týmem Sigmy bude řídit Tomáš Ulrich. Jeho asistenty budou Martin Leška a Petr Kotalík. Stream z utkání sledujte na webu sporttotal.cz (ODKAZ ZDE).

Další články