• B-tým - preview

Další zkouška pro B-tým. Rozjetí Hanáci v neděli hostí Táborsko

  • 3. 5. 2024

Fotbalisté olomouckého B-týmu budou po dvou venkovních zápasech hrát opět na Andrově stadionu. Po vítězstvích v Líšni a na Dukle budou hostit v neděli dopoledne Táborsko, s nímž se utkají v přímém souboji o třetí místo. Oba týmy totiž mají po 25 kolech stejný bodový zisk.

googB-tým minulý víkend pokračoval ve výborné jarní formě. Svěřenci trenéra Tomáše Janotky porazili na ikonické Julisce vedoucí Duklu Praha 3:0 a připsali si už pátou výhru v řadě. „Pracuje se nám teď skvěle, nálada v týmu je parádní. Jsme nesmírně rádi, že se nám podařilo v těžkém zápase na Dukle navázat na sérii vítězství a dobrých výkonů. Uvnitř našeho týmu panuje skvělá atmosféra, která jde ruku v ruce s výkony,“ komentoval náladu mužstva Tomáš Janotka, který béčko v dubnu dovedl k pěti výhrám z pěti zápasů a byl vyhlášen trenérem měsíce.

Hanáci v neděli vyzvou další tým z top 3 FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Od tradičních 10:15 bude jejich soupeřem v přímém souboji o třetí místo Táborsko, které stejně jako B-tým Sigmy nasbíralo 42 bodů. Táborsko zdobí výborná defenziva. V dosavadních 25 utkáních inkasovalo jen 22 gólů a jako jediné mužstvo F:NL má průměr obdržených gólů stlačen pod jeden na zápas. Brankář Martin Pastornický udržel 12x čisté konto, což je nejvyšší počet v rámci soutěže.

Asi nikdo z nás si pár měsíců zpátky dokázal představit, že bychom byli na této pozici, a že bychom v této fázi sezóny hráli o takové postavení v tabulce. Platí jednoznačně to, že Táborsko je velkým favoritem. Je to tým, který je velmi silný, dynamický a rychlý, hraje přímočarý fotbal. Má skvělé fotbalisty jako Dordič, Kateřiňák a další. Budou velkým favoritem, o čemž jsme se přesvědčili i v podzimním duelu. Chceme ale navázat na to, že se nám teď daří. Půjdeme do zápasu se zdravým sebevědomím, zároveň ale s pokorou, protože proti nám stojí velká síla,“ řekl Janotka před utkáním.

V paměti má podzimní zápas. V Táboře tehdy jeho mužstvo prohrálo vysoko 2:6. „Byl to zápas, který opticky vypadal vyrovnaně, ale velká efektivita Táborska rozhodla. V momentu, kdy se dostanou k ohrožení soupeřovy brány, dokáží vás ztrestat. Mají nesmírně kvalitní hráče, jejich podzimní vítězství bylo zasloužené. My jsme ale od té doby ušli kus cesty, takže to pro nás bude opět dobrá konfrontace. Věřím, že uděláme maximum pro to, abychom dokázali udělat lepší výsledek, než v říjnu,“ vrátil se Janotka k podzimnímu zápasu v Táboře.

Co se týče stavu kádru, tak ten je konsolidovaný. Žádný zraněný nám od utkání na Dukle nepřibyl,“ komentoval stav týmu Janotka.

Utkání SK Sigma Olomouc B – FC SILON Táborsko se bude hrát na Andrově stadionu v neděli 5. května od 10:15. Hlavním rozhodčím zápasu bude Filip Kotala, jemuž budou asistovat Radim Dresler a Jakub Bureš.

Další články