• Mládež

Devatenáctka prohrála těsně v Pardubicích, sedmnáctka veze výhru

  • 18. 5. 2024

​Devatenáctka Sigmy prohrála v 27. kole dorostenecké ligy v Pardubicích 0:1. O výsledku rozhodla neuznaná branka Jalovičora z první půle a naopak šťastná trefa domácích na začátku druhého dějství. Mladší dorostenci vezou z východu Čech vítězství 2:0 zásluhou gólů Křiklavy a Remeše.

Dorostenecká devatenáctka neměla v Pardubicích k bodům daleko.

„Byl to minimálně remízový zápas. Bojovné utkání z obou stran. Řekl bych, že jsme měli víc situací, ale žádnou se nám nepodařilo dohrát až do branky. Kromě jedné situace, kdy nám ale rozhodčí gól neuznal,“ řekl trenér Augustin Chromý.

Sigma mohla jít do vedení poté, co dorážel Jalovičor, ale nakonec arbitři odpískali ofsajd. Skóre tak zůstalo bezbrankové až do začátku druhého poločasu, kdy ve 49. minutě rozhodla o výsledku přesná trefa domácího Firbachera.

„Po odvrácené standardce tam prolétl protečovaný míč. Byl to takový nešťastný gól. My jsme pak začali víc riskovat a poslali na hřiště další útočníky. Vytvořili jsme si územní převahu i dost standardních situací. Hodně mě mrzelo, že z takového počtu jsme nebyli schopní žádnou využít. Domácí to nakonec srdnatě ubránili. Zápas nebyl z naší strany špatný, kluky bych pochválil za bojovnost, ale hraje se na góly,“ uvedl trenér Chromý, který ve druhé půli přišel o útočníka Adama Proniuka, který nakonec skončil v nemocnici s otřesem mozku.

„Po jednom z tvrdých soubojů dostal na zemi kolenem do hlavy a odvezla ho sanitka. Věříme, že by to snad nemělo být nic vážného,“ dodal Chromý.

Příští zápas hraje devatenáctka v sobotu 25. května v 11 hodin v Řepčíně proti Zlínu.

Pardubice U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:0 (0:0)

Branky: 49. Firbacher.

Rozhodčí: Kvítek – Svoboda, Jiříček. ŽK: Brož, Svatoš – Huňa, Judas.

Sigma U19: Král – A. Uriča, Pavlíček, Kubát, Macharáček - Kolařík (64. Judas) - Huňa, Jalovičor, Zahradníček (82. Michalik), Stryk (82. Škoda) - Proniuk (64. Nguyen). Trenér: Augustin Chromý.


Výhru sedmnáctky trefili Křiklava a Remeš

Sedmnáctka udělala důležitý krok k vítězství na hřišti Pardubic už v 16. minutě, kdy se po pěkné akci Přibylky ze strany a následné střele prosadil dorážející Křiklava. Už několik minut předtím trefil aktivní Přibylka tyč.

„Myslím, že ta první šance Příbylky pro nás byla důležitá. Kluci si po ní začali daleko víc věřit. Zpočátku totiž Pardubice víc vyhrávaly souboje a byly hodně nepříjemný soupeř,“ řekl trenér Sigmy Michal Kovář. „Po vedení jsme se zklidnili a myslím, že jsme pak už byli lepší, i když domácí taky měli své šance,“ dodal.

Pojistku na hubený náskok přidali jeho svěřenci krátce po hodině hry po podobné akci jako v prvním případě. Přibylka střílel a míč tentokrát do branky poslal Remeš. „Domácí se pak ještě snažili se zápasem něco udělat. Na druhou stranu i my jsme tam měli další šance. Považuju to za zasloužené vítězství. Byli jsme efektivní, vytvořili jsme si i další gólové šance. Hlavně jsme ale byli pevní v defenzivě, takže jsem spokojený,“ uzavřel hodnocení Kovář.

Sedmnáctku čeká příští utkání proti Zlínu v sobotu 25. května na domácí půdě v Řepčíně. Hrát se bude od 13.15.

FK Pardubice U17 – SK Sigma Olomouc U17 0:2 (0:1)

Branky: 16. Křiklava, 63. Remeš.

Rozhodčí: Svoboda – Kvítek, Jiříček. ŽK: Zima, Čáslavka – Ulenfeld, Remeš.

Sigma U17: Ulenfeld – Skopal, Pávek, Beran, Glos - Činčara, Remeš (80. Luběna), Přibylka (85. Sikora), Andrle, Rozehnal (46. Příkazský) - Křiklava (89. Lorenc). Trenér: Michal Kovář.


Další články