• A-tým - preview

Odveta proti Hradci Králové: Hanáci musí dotahovat dvoubrankovou ztrátu

  • 10. 5. 2024

​V neděli 12. května se na Andrově stadionu odehraje semifinále skupiny o Evropu. V odvetném utkání budou fotbalisté Sigmy Olomouc hrát proti Hradci Králové. První zápas v Malšovické aréně minulou neděli skončil vítězstvím Votroků poměrem 3:1.

Měli jsme v prvním zápase problémy ve výstavbě hry, v tom se rozhodně musíme zlepšit a pracujeme na tom,“ vrátil se k poslednímu duelu proti Hradci Králové trenér Sigmy Jiří Saňák.

Proti Východočechům budou Hanáci hrát v tomto roce na Andrově stadionu už podruhé. V únorovém utkání se oba týmy rozešly po bezbrankové remíze 0:0. „Bude to samozřejmě specifický zápas, ne jako běžný ligový. Začínáme s dvougólovým mankem, ale v našich schopnostech je tu ztrátu smazat a jít minimálně do prodloužení,“ pokračuje Saňák.

Pro postup do finále musí Sigma smazat dvoubrankový náskok soupeře. V Malšovické aréně se přitom minulou neděli dostala do vedení gólem Jáchyma Šípa, domácí Hradec ale ještě do poločasové přestávky převrátil duel na svoji stranu a vypracoval si do odvety dvougólové vedení.

Klíčem pro nás bude, abychom dali první gól a dostali Hradec trochu ze sedla. Pak už by to bylo jen o jedné brance. Od toho se bude všechno odvíjet,“ soudí před nedělním utkáním Saňák.

Po jednozápasovém karetním trestu se vrací Lukáš Juliš, k dispozici i Vít Beneš, který už v Hradci Králové byl na lavičce mezi náhradníky.

Sigma Olomouc čeká na domácí vítězství nad Hradcem Králové od 15. května 2011, kdy jej porazila 2:0 díky dvěma gólům Pavla Šultese. Poslední čtyři zápasy mezi oběma týmy na Andrově stadionu vždy skončily nerozhodným výsledkem.

Jsme odhodlaní uspět. Ať to dopadne, jak to dopadne, tak dřívější dovolenou mít nebudeme a tréninkový proces bez zápasu je mnohem horší. Rozhodně uděláme všechno pro to, abychom ještě mohli dál bojovat.

Zápas mezi Sigmou Olomouc a Hradcem Králové začne na Andrově stadionu v neděli 12. května v 15 hodin.

Řídit jej bude Dominik Starý, jemuž budou asistovat Ivo Nádvorník a Jaroslav Kubr. Čtvrtým arbitrem bude Marek Bělák, k videu zasednou Ondřej Berka a Jana Adámková.

FANZÓNA

Hodinu před výkopem odstartuje naše Fanzóna, na které spolupracujeme společně s iniciativou DĚTI DĚTEM. Těšit se můžete na soutěže, zábavu, dobrou muziku i občerstvení.

Vyhlásíme nejlepší mládežníky naší akademie za měsíc květen, přispět můžete i na dobrou věc. U stánku DĚTI DĚTEM bude probíhat sbírka na nemocnou Laurinku Košťálovou, která trpí zákeřnou formou epilepsie.

Další články