• Mládež

Devatenáctka vyhrála v deseti na Baníku. Sedmnáctka zahazovala šance a prohrála

  • 13. 4. 2024

Starší dorost Sigmy pokračuje v sérii výher. Po vítězstvích nad Frýdkem-Místkem a Brnem na domácím hřišti veze tři body i z Ostravy, kde vyhrál gólem Davida Macharáčka, i když hrál od 57. minuty bez vyloučeného Györeho. Sedmnáctka prohrála 1:4

Devatenáctka chtěla na Baníku potvrdit předchozí dvě domácí výhry. Samotný úvod Sigmě nevyšel, prakticky v první minutě mohla po akci Baníku za obranu inkasovat, míč naštěstí proletěl malým vápnem Hanáků bez zásahu domácích hráčů. Pak se hra vyrovnala, hrálo se takticky a míč se dostával jen k šestnáctkám. Do vedení šel v závěru půle domácí celek, když Sigma chvíli ztratila koncentraci kvůli možnému ofsajdu, ale Baník akci gólově dohrál. Sigma však dokázala zareagovat, když byl dvě minuty před pauzou faulován Adam Proniuk a sám faulovaný pokutový kop proměnil a vyrovnal na poločasových 1:1.

Ve druhém poločase začala v úvodu lépe Olomouc, ale v 57. minutě Sigmu zradilo zbytečné vyloučení Matyáše Györeho, který šel ven za nesportovní chování. Hanáci tak hráli přes půlhodiny v deseti. Hosté se stáhli do bloku a čelili tlaku Baníku. Až na jednu situaci, kdy Sigmu zachránila tyčka, však domácí neměli vyloženou šanci a v 79. minutě se z rohu prosadila Sigma, když se ve skrumáži prosadil David Macharáček. V závěru Olomouc ubránila tlak Baníku a veze velmi cennou výhru 2:1. V dalším kole hostí devatenáctka v Řepčíně v sobotu 20. 4. od 11 hodin Karvinou.


Hodnocení trenéra Augustina Chromého:

Do 60. minuty to bylo vyrovnané utkání, bylo to otevřené, pak měl po zbytečném vyloučení Györeho navrch Baník. My jsme se museli stáhnout do hlubokého bloku, a vepředu čekat na šanci. Ostatní hráči mákli za vyloučeného. Kluci zaslouží absolutorium, klobouk dolů, rvali se jako lvi. V závěru jsme měli štěstí, z toho mála šancí se nám podařilo skórovat z rohu a v závěru to ubránit a ubojovat do konce. Zápasy s Baníkem jsou od žáků po áčko hektické, jsem rád, že jsme si zase pomohli v tabulce, a navázali jsme na domácí výhry. Je dobře, že jsme se nyní chytili a musíme to potvrdit v dalších zápasech.“


FC Baník Ostrava U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:2 (1:1)

Branky Sigmy: 40. Podhorný – 43. Proniuk z pen, 79. Macharáček.

Rozhodčí: Bureš – Schneider, Brázdil. ŽK: Míček - Jalovičor. ČK: 57. Györe. Diváků: 100.

Sestava Sigma: Král – Siegl, Pavlíček, Kubát, Macharáček – Györe, Jalovičor (90. Kolařík), Zahradníček (65. Táborský), Huňa (65. Stryk) - Proniuk (50. Judas), A. Uriča. Trenér: Augustin Chromý.


Sedmnáctka začala v Ostravě zbytečně zataženě. V obraně hra Hanákům fungovala, dobře se posouvali a nepouštěli domácí celek do šancí. Dopředu však nebyli svěřenci Michala Kováře nebezpeční. Ve 38. minutě pak přišlo zbytečné propadnutí ve středu hřiště a Baník šel do poločasového vedení 1:0.

Ve druhé části hry Olomouc zlepšila svoji hru, respekt zůstal v kabině a začala soupeře přehrávat a vytvářet si brankové příležitosti. A přišly i šance, ale Riedl z jedenácti metrů netrefil branku a Přibylka ze strany také neskóroval. A platilo staré fotbalové pravidlo nedáš - dostaneš. Navíc po zbytečné situaci, kdy Sigma reklamovala aut, sudí nechali hru běžet a Baník do koncentrované obrany Sigmy udeřil. Hanáci pak dokázali brzy snížit, po standardce se trefil Miroslav Andrle. Závěr byl hektický, Olomouc otevřela hru, chtěla vyrovnat, ale Baník podnikl dva brejky a po centrech dal v závěru dva góly. V dalším kole hraje Sigma Olomouc U17 v sobotu od 13:15 doma proti Karviné.


Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Začali jsme zbytečně pasivně, s respektem k soupeři, chtěli jsme tady vyhrát, nejeli jsme sem bránit nebo hrát na bod, ale kluky nemůžu pochválit ani za jeden poločas. Ve druhém jsme hru výrazně zlepšili, byli jsme lepší, ale nebyli jsme bohužel produktivní. Máme co napravovat, doma máme Karvinou, musíme zase bodově i herně zabrat.“


FC Baník Ostrava U17 – SK Sigma Olomouc U17 4:1 (1:0)

Branky: 38. Zajac, 75. Doležel, 86. Drozd, 89. Jadrníček – 78. Andrle.

Rozhodčí: Schneider – Bureš, Brázdil. ŽK: bez karet. Diváků: 100.

Sigma: Čtvrtlík – Skopal, Pávek, Beran, Sikora – Přibylka (87. Vyroubal), Andrle, Činčara (87. Synevych), Riedl (87. Rozehnal) – D. Lorenc (46. Remeš), Capka. Trenér: Michal Kovář.

Další články