• Ženy

Ženy vysoko prohrály na půdě lídra. FC Praha - Sigma 7:2

  • 14. 4. 2024

Olomouckým fotbalistkám poslední zápas základní části 2. ligy nevyšel a na půdě FC Praha prohrály 2:7.

Domácí hráčky získaly rychle náskok. V rozmezí 13. a 17. minuty nasázely tři branky, když se do střelecké listiny zapsaly Zemjánková, Vargová a Dvorská. Do poločasu náskok Pražanek navýšila Fedorková a bylo to 4:0.

Hanačkám nevyšel ani vstup do druhé půle, hned ve 46. minutě se trefila Vargová. Po rohovém kopu snížila o dvě minuty později Darina Barošová. Běžela 60. minuta, další rohový kop a druhý gól Sigmy vstřelila, po dalším rohu, Denisa Rédová. Závěr zápasu patřil domácím hráčkám, trefily se ještě Vargová, která zkompletovala hattrick, a Vršatová. Sigma nakonec na půdě FC Praha prohrála 2:7.


Hodnocení trenéra Lubomíra Nedvěda:

Hráli jsme na půdě prvního celku soutěže. Soupeř ukázal své kvality, potrestal nás lacinými góly. Po prvním poločase to bylo 4:0 a dá se říct, že bylo po zápase. O přestávce jsme ještě holky nabádali, aby nic nevzdávaly a zvedly hlavu. Ale bohužel, nepokrytá hráčka na středu penalty a inkasovaný gól hned ve 47. minutě. Vstup do druhé půle tedy nebyl ideální.

Paradoxně nás tohle trošičku zvedlo a nakoplo. Dva vydařené rohové kopy a snížili jsme na 2:5. Hra už vypadala lépe, kombinačně to bylo dobré. Bohužel nás ale trápí koncovka. Další gól jsme přidat nedokázali, naopak jsme ještě dvakrát dostali. Holky za druhý poločas musím pochválit, bojovaly, snažily se s výsledkem něco udělat.

Bylo to zasloužené vítězství domácího týmu, který ukázal velkou kvalitu. Musím soupeři jen pogratulovat k vítězství. Zůstali jsme nakonec v elitní čtyřce, což byl náš cíl. Budeme se pokoušet dalšími výsledky se posunout alespoň na třetí místo, o které svedeme souboj s Líšní. Pokud se nestane nic zvláštního, tak postup FC Praha do nejvyšší soutěže už je jasnou věcí.


FC Praha Ž – SK Sigma Olomouc Ž 7:2 (4:0)

Branky: 15., 46. a 79. Vargová, 13. Zemjánková, 17. Dvorská, 34. Fedorková, 82. Vršatová – 48. Barošová, 60. Rédová.

Rozhodčí: Petrželková – Špindlerová, Hessová. ŽK: bez karet. Diváků: 48.

Sigma: Beránková – Veselá, Baštincová, Kr. Hegrová (46. Radičová), Kvapilová, Ka. Hegrová, Kotalová, Štěpánová, Barošová (46. Rédová), Pinkavová, Planičková. Trenér: Lubomír Nedvěd.

Další články