• B-tým - ohlas

Dohnálek po Kroměříži: Máme skvělou kabinu, držíme při sobě a máme formu. Využíváme to naplno

  • 18. 4. 2024

Adam Dohnálek patří na jaře do základní sestavy B-týmu. Nehrál pouze v úvodních dvou utkáních proti Jihlavě a Prostějovu, od té doby ale nevynechal na hřišti ani minutu. I on tak má podíl na tom, že olomoucký B-tým je v tabulce F:NL už na čtvrtém místě. Vyhoupl se tam po středeční výhře 4:2 nad Kroměříží. „Postavení v tabulce nás hecuje. Postoupit sice nemůžeme, ale vidět se nahoře je moc hezký pohled,“ řekl na své první tiskové konferenci.

Jak výhru nad Kroměříží hodnotíš?

Splnilo to všechno, co jsme od zápasu očekávali. Kroměříž hrála jednoduchý fotbal, od začátku zápasu jsme dobývali. Hrozili z brejků, dlouhých autů a ze standardek. První poločas jsme si dokázali vytvořit dvougólový náskok. O přestávce jsme si říkali, že musíme zůstat obezřetní, protože jejich standardky a dlouhé auty byly nebezpečné. Bohužel jsme první část druhé půle úplně nezachytili a dostali jsme dva góly. Naštěstí jsme ukázali naši sílu a strhli to na 4:2.

Dostali jste dva góly. Byla tam nějaká chyba?

Chyběla nám větší důslednost při brnění standardek. Přeskakovali nás na první tyči. Jednou jsme to omylem prodloužili my a oni to na zadní tyči dohráli. Podruhé to bylo z autu. Je to škoda, musíme se na to lépe koncentrovat, protože jsme se přesně na tohle připravovali.

Čím to je, že se vám jako týmu na jaře tak daří?

Máme skvělou kabinu, držíme při sobě. A máme formu. Myslím, že všechno teď využíváme naplno, snad to bude pokračovat dále.

Přitom skoro vždy nastoupíte v jiné sestavě.

Je to úděl B-týmu. Když k nám přijdou kluci z áčka, tak někteří musíme ze sestavy pryč. Myslím, že se s tím vždy dobře popasujeme. Držíme při sobě, snažíme si jeden druhému pomáhat. Těm, co přijdou z A-týmu, pomáháme slovem, aby věděli o naší organizaci.

Z tribuny to vypadá, že uvnitř týmu je dobrá nálada. Potvrzuješ to?

Určitě. Sedí nám to, máme dobrou vítěznou vlnu. Jen tak dál. Musíme dál pokračovat.

Postoupit do první ligy nemůžete, sledujete ale tabulku?

Hecujeme se tím (úsměv). Jak říkáte, postoupit nemůžeme, ale dívat se a vidět náš tým v horních patrech tabulky, je moc hezké.

Pomohlo vám postavení v tabulce proti Kroměříži? Zejména v situaci, kdy soupeř srovnal na 2:2, tak jste se nepoložili.

Je to možné. Hrajeme nahoře, pohled na tabulku není svazující. Ukázali jsme naplno naši sílu. I když jsme dostali na 2:2, dokázali jsme nakonec zápas dovést do vítězného konce.

Jak se ti na jaře hraje?

Hraje se mi skvěle. Už přípravu jsem měl dobrou, teď se cítím skvěle. Fakt se mi hraje dobře.

Vypadá to, že nejsi vůbec nervózní.

Je možné, že to tak vypadá, na začátku je ale vždy zdravá nervozita. Jak ale začne zápas, tak se snažím hrát to, co umím, zbytečně nic nevymýšlet a nedostávat se do těžkých situací.

Podzim jsi strávil na hostování v Hranicích. Neměl jsi třeba myšlenky, že by to v Sigmě nemuselo vyjít?

Ani ne. Věděl jsem, že se potřebuji rozehrát v mužském fotbale. Mezi dorosteneckým a mužským fotbalem je velký rozdíl. Na podzim jsem v béčku neměl místo, takže mi třetí liga přišla jako nejlepší volba. Odehrál jsem deset plných zápasů, které mi moc daly.

Pomáhá ti, že tě trenér Janotka dobře zná?

Určitě. Známe se už dlouho, v dorosteneckých kategoriích mě vedl. Prospívá to nám oběma, víme, co od sebe můžeme čekat.

Věřil by sis už letos na šanci v áčku?

To nezáleží jen na mě. Nebo tak. Záleží na tom, jaké budu mít výkony, potom už to bude na rozhodnutí trenérů

Další články