• Ostatní

Očima Davida Kobylíka: 1 sezona – 3 dějství

  • 14. 6. 2020

Jak všichni moc dobře víte, kromě tradiční dlouhé zimní pauzy vznikla v letošní sezoně jedna dlouhá odmlka, navíc způsobená virem COVID-19. Nabourala veškeré zavedené způsoby přípravy na sezonu.

Obrovsky nevhod přišla tato pauza naší Sigmě. Již v závěru podzimu hráči uchopili myšlenky trenéra Látala za své a začali předvádět slibné výkony. V zimní pauze tým dobře potrénoval. Trenérský tandem Látal – Neček je znám svou náročností na fyzickou připravenost a výsledkem byly výborné výkony na úvod jara. Progres hlavně v běžeckém pojetí byl značný a profitovali jsme z něj i bodově. Hráli jsme agresivně s řádnou porcí sebevědomí a nešetřili jsem krokem. Rychle nahoru na mladého Chytila, který umí pokrýt míč, ve vápně se potulující zabiják Juliš využívající každou šanci a najednou zde byl optimismus i na první šestku. To návrat do reality byl pro olomouckého fanouška tvrdý.

Obzvláště bezkrevný výkon s Příbramí byl výraznou kaňkou na snažení našeho týmu o získání si zájmu fanoušků. Následný tlak a křeč spojená s nutností bodovat vedla k dalším nezdarům. Dnes již před námi stojí jen zápasy o vše a to utkání s vicemistrem z Plzně, který na jaře chytl obrovskou formu.

Jen výhra nám zaručí teoretickou naději na start ve skupině o 7. až 10. místo a tím možnost kvalifikovat se do pohárové Evropy. Poté již přijde opravdu zápas roku - semifinále MOL Cupu proti Liberci.

V případě úspěchu by šlo o druhý největší počin v historii našeho klubu, a proto mě extrémně těší, že jsme výhrou v posledním ligovém kole v Mladé Boleslavi nabrali zpět sebevědomí a nutnou dávku optimismu do finále letošní sezony.

Věřím, že připraveni jsme dobře a tyto utkání zvládneme tak, že navnadíme fanoušky přijít v hojnějším počtu na stadiony po odeznění všech restrikcí spojených se současnou situací.

Držím, nám sigmákům, palce.

David Kobylík

Další články