• Ostatní

Houska: Napálil jsem to plackou a spadlo to tam. Za gól jsem rád

  • 10. 4. 2021

Záložník David Houska přispěl k vítězství Sigmy Olomouc 2:0 nad Příbramí. Ve statistikách střelců Sigmy si tak drží druhé místo s počtem pěti vstřelených branek. Kromě toho nastoupil k 162. ligovému zápasu, což znamená jeho posun na 15. místo v sigmáckém žebříčku hráčů s nejvíce odehranými zápasy v modrém dresu. Rovněž se stal 22. hráčem Sigmy, který v lize vstřelil více jak 20 branek. Na kontě jich teď má celkem 21.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání v Příbrami?

Byl to bojovný a těžký zápas, tak jako vždy tady v Příbrami. Hřiště nebylo ideální, takže to byl převážně boj. Kombinace v utkání moc nebylo, bylo to čekání na jednu šanci, nebo kdo udělá chybu a situaci dohraje do gólu. Naštěstí jsme to byli my a za to jsme rádi.

Zápas byl dlouho 0:0, nemysleli jste na to, že se nám s Příbramí dlouhodobě nedaří?

Na hřišti nejde takto přemýšlet. Před zápasem jsme věděli, že jsme tady dlouho nevyhráli a Příbram nepatří mezi naše oblíbené soupeře. O to víc jsme rádi, že jsme to tady zvládli za 3 body.

Pojďme teď ke tvé gólové situaci. Byla to pro tebe snadná práce, když už ses před brankářem ocitnul sám?

Snadná moc nebyla, balón skákal a prvně jsem to chtěl napálit nártem na zadní tyč. Pak jsem si uvědomil, že by bylo lepší to dát takto plackou a spadlo to tam. Z toho mám také radost.

Dodá nám tohle vítězství zase trochu klidu?

Samozřejmě, po každé výhře je nálada lepší a sebevědomí je větší. Zápasy doma se nám teď moc nedařily, poztráceli jsme spoustu bodů a je potřeba na tento výsledek navázat hned v dalším zápase doma.

Možná by se dalo říci, že teď čekáme na ten nejdůležitější zápas v poháru se Slávií?

Popravdě, v hlavě ten zápas ještě moc nemáme. Jednak ještě nevíme, kdy zápas budeme s ohledem na jejich pohárovou účast hrát. A i v lize si nemyslím, že je to nějak hrozivě rozehrané. S ostatními týmy jsme na sebe bodově nalepení. Každé utkání je důležité a jdeme dál od zápasu k zápasu.

Jak dlouho si zvykáme v utkání na méně ideální kvalitu hrací plochy? Jak se přizpůsobuješ ty, jako technický hráč?

Je pravda, že teď začátkem jara trávníky nebyly v dobrém stavu na většině stadionů. Teď už je to lepší, třeba u nás je trávník velmi dobrý. Tady ji kluci moc dobrou nemají. Navíc si i domácí stěžovali, že to nebylo ani pokropené, což by fotbalu trochu prospělo. Z tohoto důvodu jsme naši hru zjednodušili, abychom se vyvarovali chyb nebo ztrát vzadu.

Další články