• Ostatní

Áčko Sigmy zahájilo přípravu testy. S týmem už je i brankář Digaňa

  • 20. 6. 2022

Fotbalisté Sigmy zahájili přípravu na nový ligový ročník 2022/23. K mužstvu se připojil nový brankář Tomáš Digaňa z Opavy. V pondělí absolvovali první část testů na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého. V úterý odpoledne čeká mužstvo první trénink na hřišti.

Mezi jednotlivými laboratořemi na Katedře přírodních věd v kinantropologii putovali všechny již potvrzené posily – Filip Zorvan, Lukáš Vraštil, Denis Ventúra a Martin Košťál. Připojil se i brankář Tomáš Digaňa, který přichází jako volný hráč z Opavy.

„Jsem rád, že jsem v Olomouci. Samozřejmě bych rád chytal. Vím ale, že tady jsou velmi kvalitní brankáři. Těším se na tu výzvu. Můžu se od každého z nich učit,“ řekl pětadvacetiletý odchovanec Dubnice nad Váhom, který má v české lize odchytáno v dresu Opavy deset zápasů. V uplynulé sezoně pomohl Slezanům do baráže o postup do nejvyšší soutěže, kde ale SFC nestačil na pražské Bohemians.

Se Sigmou podepsal Tomáš Digaňa smlouvu na dva roky. „Budeme hrát dvě profesionální soutěže, takže je třeba mít minimálně čtyři kvalitní gólmany. V Opavě Tomáš předváděl dobré výkony, navíc v něm vidíme potenciál, aby se i dál zlepšoval,“ uvedl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

S týmem zahájili přípravu i dva navrátilci z hostování obránce Jan Štěrba a útočník Tomáš Zlatohlávek

Delší volno dostali tři reprezentanti Václav Jemelka, Juraj Chvátal a Florent Poulolo. K týmu se připojí později. Fit zatím není útočník David Vaněček, jenž je v rekonvalescenci.

První přípravný zápas čeká na svěřence trenéra Václava Jílka příští středu 29. června, kdy nastoupí ve Slatinicích proti Vyškovu (10.30). Dalšími soupeři budou Prostějov, Žilina, Jihlava, polské Gliwice a tři mužstva na soustředění v Rakousku, které proběhne od 14. do 23. července.

Letní příprava Sigmy:
20. června: start přípravy
29. června: Sigma – Vyškov
2. července: Sigma – Prostějov, Sigma – Žilina
6. července: Sigma - Jihlava
9. července: Piast Gliwice – Sigma
14. – 23. července: soustředění v Rakousku
16. července, 15.00: Sigma - Paksi FC (Maď.)
16. července, 19.00: Sigma – Galatasaray SK (Tur.)
22. července, 18.00: Sigma – Sivasspor (Tur.)
30. – 31. července: 1. kolo FORTUNA:LIGY

Další články