• Ostatní

Za první gól rád do kasy zaplatím, usmíval se střelec Denis Ventúra

  • 17. 9. 2022

První gól v české lize a pochopitelně i v dresu olomoucké Sigmy zapsal v Českých Budějovicích do statistik záložník Denis Ventúra. Právě jeho zásah zcela otočil kormidlo zápasu, ve kterém Hanáci v úvodu tahali za kratší konec. Nakonec z toho byla jasná výhra 3:0 a důležité tři body do tabulky.

„Pro nás je to velká výhra. Je zajímavé, že venku se nám daří mnohem víc než doma. To bychom chtěli napravit, ale jsme rádi, že zvenku vozíme body a že nám to tam padá. Věřím, že v těch zlepšených výkonech budeme pokračovat,“ řekl slovenský středopolař, který nastoupil v základní sestavě poprvé od jiné třígólové výhry na Baníku.

Denisi, gratulace k výsledku. Jak hodnotíš dnešní zápas?

Budějovice na nás na začátku vlétly a vytvořily se velký tlak. Ať už ze standardek, nebo z autů. Bylo to těžké, ale zvládli jsme to. Stopeři to dobře odhlavičkovali, podržel nás i Kuba Trefil. Pak nám vyšla nacvičená standardka na zadní tyč. Byl jsem rád, že jsem to tam uklidil a vstřelil gól. Další krásné góly přidali kluci. Po tom třetím už jsme měli zápas ve svých rukách.

Tvůj gól byl z nacvičeného signálu, přesto, nepřekvapilo tě, že jsi měl až tolik prostoru?

Vlastně ani ne. Nabíhal jsem si tam a doufal, že míč tam přijde. Kousek k tomu měl i Vít Beneš, který mohl hlavičkoval. Pak to propadlo, našel jsem si prostor a zakončil.

Byl to tvůj první gól v české lize. Bude tě to něco stát?

Myslím, že určitě ano. Nevím přesně kolik, ale rád do kasy zaplatím. Jsou to pozitivní příspěvky.

Mohl jsi dát ještě jeden gól.

To už bylo na konci. Síly pomalu docházely. Otevřel se mi tam prostor, zkusil jsem to, ale zaklonil jsem se a šlo to vysoko nad. Mohl jsem určitě zakončit lépe, ale nevyšlo to.

Jak si vysvětluješ nevýrazný úvod zápasu, kdy měly Budějovice tlak?

Myslím, že ten tlak vycházel hlavně ze standardek a pak to opticky vypadá. Myslím, že na míči nebyli až o tolik aktivnější. Dobře, že jsme to celé ustáli a nedostali gól. Pak jsme to mohli otočit.

Do pohody vás dostal až první gól.

Určitě. To nás uklidnilo. Víc jsme si dali balon do nohy. Ještě víc pak uklidnil situaci druhý potvrzující gól do šatny. V kabině jsme si řekli, že musíme ten náskok udržet, nevymýšlet a zvládnout to tady za každou cenu.

Zápas byl hodně důležitý i vzhledem k tomu, kde jsou Budějovice a kde Sigma…

Rozhodně ano. Když se na tabulku podíváte, tak to byl takový ten zápas o šest bodů. Pro nás velká výhra. Je zajímavé, že venku se nám daří mnohem víc než doma. To bychom chtěli napravit, ale jsme rádi, že zvenku vozíme body a že nám to tam padá. Věřím, že v těch zlepšených výkonech budeme pokračovat.

Další články