• Ostatní

Antonín Růsek bude nastupovat se zlatým číslem

  • 22. 2. 2023

Antonín Růsek byl oceněn Ligovou fotbalovou asociací jakožto nejlepší nahravač FORTUNA:LIGY za uplynulých pět kol. Od 16. do 20. kola nastřádal útočník Sigmy Olomouc celkem tři asistence u gólů svých spoluhráčů. V následujících pěti utkání tak bude nastupovat se zlatým číslem na dresu.

První asistenci si Růsek připsal už v listopadovém utkání v Brně, kdy přihrál na gól Radimovi Breitemu, jenž na půdě Zbrojovky zvyšoval na 2:1. Hanáci moravské derby nakonec vyhráli 3:2.

Druhý zářez přidal Růsek v úvodním jarním duelu při brance Jana Navrátila do sítě pražské Sparty, které díky tomu na Andrově stadionu skončilo remízou 1:1.

U další vyrovnávací branky asistoval Růsek v posledním domácímu duelu proti Hradci Králové. Před koncem se z jeho přihrávky trefil Jan Vodháněl a zařídil výsledek 2:2.

Antonín Růsek je druhým olomouckým hráčem, který titul Přihraj:Král asistencí získal. Tím prvním byl Juraj Chvátal, který v rozmezí 1. a 5. kola sezony 2021/22 asistoval u čtyř gólů Sigmy.

Pořadí se vyhodnocuje po každém pátém kole základní části (v nadstavbové části a v baráži o sestup/postup už se nehodnotí). Oceněn je hráč, který nasbírá nejvíc gólových asistencí za dané období. V případě rovnosti rozhodují další pokročilé statistiky, které FORTUNA:LIGA eviduje, například počet přihrávek do gólové šance nebo počet přihrávek do pokutového území.

Další články