• Ostatní

Věřím, že proti Dynamu získáme konečně tři body, řekl Sláma

  • 10. 3. 2023

Obránce Jiří Sláma se v posledních třech utkáních dostal do základní sestavy Sigmy. A stejně jako v Liberci, kde nahrával na gól Navrátilovi, si také v Plzni do statistik zapsal asistenci, tentokrát při gólu Chytila. „Jsem rád, že hraji. Dělám vše pro to, abych klukům pomohl k co nejlepším výsledkům, i když se to teď úplně nedaří,“ řekl Sláma, který měl na mysli šestizápasovou sérii remíz. „Věřím, že proti Dynamu konečně získáme tři body,“ prohlásil.

Minulý víkend proti Plzni se nám nepodařilo zlomit sérii remíz, bod z Doosan Areny ale musíme asi brát, souhlasíš?

Uričtě. Musíme si přiznat, že jsme měli v zápase s Plzní i trochu štěstí. Chtěli jsme vyhrát, ale bod určitě bereme. Plzeň dvakrát trefila tyčku, měla i další gólové šance. Dobře jsme ale zareagovali na inkasovaný gól a jsme rádi alespoň za bod.

Ty sám jsi si k bodu přispěl asistencí u vyrovnávací branky. Poslední zápasy jsi navíc zakotvil v základní sestavě. Cítíš se v dobré formě?

Jsem rád, že hraji. Dělám vše pro to, abych klukům pomohl k co nejlepším výsledkům, i když se to teď úplně nedaří. Sérii remíz bychom už ale samozřejmě chtěli zlomit a získat tři body. Doufám, že se nám to povede teď proti Budějovicím.

V sobotu nám bude kvůli kartám chybět Mojmír Chytil. Jak si s tím mužstvo poradí?

Myslím, že máme široký kádr. I když je Mojma ve formě, daří se mu a dává góly, tak máme plno útočníku a máme místo něj koho dát. Můžeme Mojmu v pohodě nahradit.

Co lze čekat od Dynama? V minulém kole porazilo Slavii.

Asi jsme všichni viděli, že vyhráli 1:0. Hráli výborně v obraně a nebáli se kombinovat. Musíme se na to připravit. Hrají hodně na riziko. Věřím, že nás přijdou podpořit lidi, bude dobrá kulisa a že to tady konečně urveme a získáme tři body.

 

Zápas Sigmy proti Dynamu začne na Andrově stadionu v sobotu 11. března od 15:00. Vstupenky jsou v prodeji (Odkaz ZDE) a využít můžete speciální akce, kdy vám lístek na toto utkání bude platit také na duel proti Mladé Boleslavi, který se bude na Andráku hrát o týden později. 

Další články