• Ostatní

Byli jsme kousek od cíle. Naděje ale žije, řekl Ventúra po Slovácku

  • 20. 5. 2023

Zápas, který musel bavit. Moravské derby mezi Slováckem a Sigmou skončilo 2:2, každý tým se na krátkou část zápasu dostal do vedení. Jako první udeřili domácí v závěru první půle. Pět minut po startu té druhé ale srovnal Denis Ventúra. Radost z branky mu trochu kalila skutečnost, že Hanáci, které v 80. minutě poslal do vedeni Zifčák, nakonec brali pouze bod. „Je to zklamání, byli jsme tady kousek od našeho cíle,“ pravil po utkání. I tak ale Hanáci mají v závěru sezony ještě o co hrát. „Ztrácíme na Bohemku čtyři body, hraje se o šest,“ doplnil.

Na Slovácku jste získali pouze bod. To pro vás v tabulce asi nic neřeší, že?

Jsme zklamaní. Byla šance, že bychom se v tabulce mohli dostat výše. I tak ale stále máme naději. Uvidíme v úterý. Do zápasu proti Slavii půjdeme naplno. Budeme ji chtít porazit, získat tři body. A pak uvidíme. Malá šance ještě je.

Trenér říkal, že toto je vaše motivace po zbytek sezony.

Určitě. Tak to je. Hrajeme stále ještě o šest bodů, čtyři body ztrácíme. Stále nějaká šance je.

Slovácko vyrovnalo v 85. minutě. Je chyba, že tým nedokázal vedení takto v závěru udržet?

Těžko chyba. Některé situace dopadnou tak, že dostaneme gól. Hodně zápasů jsme zvládli, že jsme vedení udrželi. Teď se nám to nepodařilo.

Často dostáváte první gól a pak musíte dohánět. Je to něco, co vás stojí vždy hodně sil?

Určitě. I gól do šatny. To je dvojitá smůla. My skoro vždy doháníme. V kabině jsme si něco řekli, zabrali jsme a výsledek jsme otočili. Jen škoda, že jsme to do konce zápasu neudrželi.

Počítal jsi v hlavě se třemi body?

Nepočítal. Vždy se hraje až do konečného hvizdu. Je to škoda.

Jak bys popsal svůj gól?

Zahrávali jsme roh. Já jsem nabíhal na první tyč, zavíral jsem to. Došlo k souboji Benyho s protihráčem. Počítal jsem s odrazem. Míč propadl, já tam byl o metr dříve a dorazil jsem to do brány.

Výsledek ti trochu kazí radost, že?

Ano. Vedli jsme 2:1, byli jsme na tom dobře. Byli jsme kousek od toho, abychom ze Slovácka odvezli to, proč jsme sem přijeli. Je to velké zklamání. Výsledek nejvíce pomohl Bohemce.

Další články