• Ostatní

Patnáctka zvítězila na tradičním Magic Cupu Šumava

  • 9. 6. 2023

Starší žáci Sigmy (U15) se zúčastnili tradičního mládežnického turnaje. Magic Cup Šumava, neboli Pohár hejtmana Jihočeského kraje, byl rozdělen do tří dnů, ve kterých Hanáci odehráli 5 utkání. Nejlepším střelcem se stal náš Marek Křiklava, který vstřelil 5 branek. I díky němu dokráčeli Hanáci k celkovému triumfu na prestižním mezinárodním turnaji.

Ve skupině se naše patnáctka postupně utkala se slovinskou Lublaní, polským Štětínem a Viktorií Plzeň. Všechny zápasy vyhrála s celkovým skóre 8:1. V semifinále pak na Hanáky čekal slovenský Spartak Trnava. Starším žákům Sigmy se podařilo zápas, v němž ještě v nastavení prohrávali, dovést až k penaltám, kde byli úspěšnější. Ve finále se jim do cesty postavily České Budějovice. Po výhře 2:0 mohli Hanáci slavit celkové prvenství v turnaji!

Dnes od 14:00 se starší žáci představí v Řečkovicích proti brněnské Zbrojovce v posledním utkání Moravskoslezské žákovské ligy. Za rivalem jsou v tabulce o tři body zpět. V případě výhry a tříbodového zisku by se ale stali mistry právě Hanáci, neboť po základní části byli v tabulce před Zbrojovkou.

Hodnocení trenérů U15:

V turnaji jsme jako jediný celek neprohráli, za což jsme rozhodně rádi. Ještě více nás však těší výkony všech hráčů, jelikož si za vítězstvím v celém turnaji jednoznačně šli. Konfrontace se zahraničními týmy byla zajímavá, ale i utkání s českými týmy byly pro nás přínosem, jelikož se s nimi v soutěži nepotkáváme. Věříme, že si kluci formu z tohoto turnaje přenesou i do závěrečné fáze soutěže.

zápasy ve skupině:
Sigma - Olimpija Lublaň 2:1. Branky: 2x Křiklava
Sigma - Pogoń Štětín 4:0. Branky: 3x Křiklava, Chytil
Sigma - Viktoria Plzeň 2:0. Branky: Kaštyl, Sandr
Semifinále:
Sigma - Spartak Trnava 2:1 po pen. Branka: Pavlištík
Finále:
Sigma - České Budějovice 2:0. Branky: Liďák, Lakomý


Další články