• A-tým - ohlas

Splnilo to má očekávání. Konečně můžu hrát, řekl debutant Křišťál

  • 1. 7. 2023

Hektický den má za sebou nejnovější tvář v týmu Sigmy. Ráno se Vojtěch Křišťál hlásil na Andrově stadionu, kolem poledne již v modrém dresu hrál proti Banské Bystrici. „Bylo to super. Splnilo to mé očekávání,“ řekl spokojeně Křišťál po utkání. Co dalšího prozradil?

Na úvod se fanouškům krátce představ.

Většinu času jsem působil v Jihlavě. Odmalička jsem hrával za Vysočinu. Minulý podzim se naskytla možnost, že bych mohl jít do Sigmy, tak jsem neváhal. Chtěl jsem šanci chytit. Řešilo se, že bych přišel už v zimě, ale to se nepovedlo. Tak jsem počkal doteď a jsem tady.

První start v modrém dresu sis užil?

Bylo to super. Splnilo to mé očekávání. Konečně jsem si mohl zahrát. Zpočátku jsem sice měl dechový problém, ale pak jsem se do toho dostal. Je super, že můžu konečně hrát. Těším se na to.

Neměl jsi třeba problém se jmény spoluhráčů? Třeba tím, že jsi nemohl s nimi absolvovat úvodních čtrnáct dnů přípravy?

Když už jsem věděl, že do Sigmy půjdu, tak jsem koukal na její zápasy. Jména jsem navnímal. Nejvíce znám kluky, kteří jsou ze stejného ročníku. V tomhle moc velký problém nebyl.

Koho z týmu tedy znáš?

V Jihlavě jsem se potkal s Fortym. Jinak znám devadesátdevítky. Třeba Tondu Růska, Zifa, Ondru Zmrzlého.

S jakými ambicemi do Sigmy přicházíš?

Rád bych se porval o místo a snažil se toho co nejvíce odehrát.

Mrzelo tě, že jsi nemohl se Sigmou zahájit přípravu?

Člověka to samozřejmě mrzí. Zvlášť teď, když už jsem tady mohl čtrnáct dnů být. Ale nejde s tím nic dělat. Není to na hráči, ale na vedení. Vzal jsem to. Trénoval jsem a chystal jsem se, abych přišel připravený a byl trenérům k dispozici.

Mrzí tě, že tvé angažmá v Jihlavě končí takovou tečkou? Ten odchod nebyl úplně veselý.

Bral bych to, kdybych tam byl třeba jen na hostování, nebo jen krátkou dobu. Ale když jsem tam vyrůstal, tak mě samozřejmě mrzí, že se takto rozcházíme.

Kdo byl tvůj vzor? Byl to Theo Gebre Selassie, který také na pravém kraji obrany hrál?

Těžko říct. Hrál tam i Masopust. Asi to byl on. Ten to dotáhl nejdál. Ale Theo samozřejmě taky. Je to známá tvář. Sice v Jihlavě nebyl tak dlouho. Ale jsou to asi tito dva.

Na jakém postu se cítíš nejlépe?

Nejvíc samozřejmě na pravém kraji obrany. Ale vždy, když bylo potřeba, tak jsem nastoupil na pravém stoperu. Nedělalo mi to problém. Vždy se snažím klukům co nejvíc pomoct.

Pravý kraj v Sigmě patří Juraji Chvátalovi. Jak vnímáš tuto konkurenci?

Myslím si, že to bude super. Konečně budu mít konkurenta. Pomůže to nám oběma a můžeme se posouvat. Beru to jen kladně.

Jaká byla doposud tvá příprava? Komunikoval jsi s trenérem Jílkem?

Bylo to těžké. V Jihlavě ale byl nově trenérem David Oulehla, který mi naprosto vyšel vstříc. Znám ho odmalička. Absolutně mi nedělal problémy a vzal mě do přípravy. S trenérem Jílkem jsem komunikoval.

Musel jsi dělat něco individuálního?

Běžecký plán jsem plnil se Sigmou. Když jsem trénoval, tak jsem speciální plán nedostal. To už je na hráči, aby si přidal něco navíc.

Těšíš se na první ligu?

Určitě. Kabina je super. Člověk se těší hodně. První kolo hrajeme na Spartě. To je sen. Nádherný stadion a myslím, že bude výborná atmosféra. Na tohle se těší každý hráč. Je to malý splněný sen.

Další články