• Klub

Sigma míří na soustředění do Maďarska. Cestuje 26 hráčů

  • 9. 7. 2023

Celkem 26 fotbalistů bere s sebou na soustředění do Maďarského Büku trenér Václav Jílek. Ve výpravě nechybí ani Antonín Růsek, který stále pokračuje v rehabilitaci zraněných zad. Sigmu čekají na herním kempu také dva zápasy – s rakouským Rapidem Vídeň a maďarským Mezőkövesdi SE.

Hráčský kádr pro soustředění čítá celkem 26 jmen. Cestují tři brankáři Macík, Trefil a Digaňa. Tradičně čtvrtý do party, mladík Tadeáš Stoppen, je momentálně ve stavu zraněných. „Aktuálně má nohu v sádře. Bohužel musel na reoperaci zánártní kůstky a nějakou dobu bude v rekonvalescenci,“ prozradil trenér Václav Jílek.

Další marodi s týmem cestují. Týká se to Jana Navrátila, který zatím nezasáhl do žádného z přípravných zápasů i Antonína Růska, jenž pokračuje v léčbě poranění zad. „Honza Navrátil už byl připravený na nějakých 90 nebo 95 procent na zápas s Trenčínem. Část zápasu by určitě mohl odehrát, ale nemělo smysl nic riskovat. U Tondy Růska není žádná dramatická změna, že by byl za týden připravený. Pokračuje v rehabilitacích, dělá maximum, chytřejší budeme po dalším kontrolním vyšetření za měsíc,“ řekl Jílek.

V kádru pro soustředění je také testovaný útočník Yunusa Muritala, který si řekl o pozornost a momentálně se řeší jeho další působení v Sigmě.

Kouč Jílek v Maďarsku plánuje s týmem pracovat především na zkvalitňování herní složky. „Celkově to bude hlavně o automatizaci základních věcí. Součinností v obranné fázi, v presinku, ale také automatizace v přechodové fázi a v rozehrávce. Tak abychom byli schopní reagovat na soupeře podle jeho postavení. Také budeme pilovat rozestavení se třemi i čtyřmi obránci,“ prozradil Jílek.

Základnou bude Sigmákům maďarské lázeňské město Bük, kde budou i trénovat. Na soustředění čekají Hanáky dva zápasy. V úterý 11. července se střetnou v rakouském Kirchschlagu od 18 hodin s rakouským Rapidem Vídeň, v sobotu 15. července pak od 17.30 přímo v Büku nastoupí proti maďarskému Mezőkövesdi SE.

Další články