• Ostatní

Devatenáctka prohrála ve Šternberku o gól

  • 20. 7. 2023

Starší dorostenci odehráli zápas proti mužům Šternberka hrajícím divizi. Směrem dopředu se svěřenci Jana Krajčoviče dokázali dvakrát prosadit. V defenzívě byla okénka, která dospělý tým Šternberka využil a vyhrál 3:2.


Úvod duelu patřil domácím, kteří hráli kompaktně a využívali chyb v rozehrávce dorostenců Sigmy k brejkům. Jeden z nich v 9. minutě využili k vedení 1:0. Pak Sigma hru vyrovnala, přišly šance. Jalovičor trefil tyčku. Vyrovnání se podařilo v závěru poločasu po dobré kombinaci, kdy se na kraji hřiště míč dostal do pokutového území domácích. Tam jej na druhý pokus uklidil do sítě Nechvátal.

„Byla to klasická srážka dorosteneckého a mužského fotbalu. Domácí byli organizovaní, měli rychlý přechod do útoku a dobré standardky. Ty nám dělaly problémy, čekal jsem, že to v obraně zvládneme lépe,“ zhodnotil první část trenér U19 Jan Krajčovič.

Ve druhé půli soupeř otevřel skóre brankou z rohového kopu. Devatenáctka pak dobývala obranu domácích, měla časem více ze hry a vytvářela si šance. Vyrovnání nachystal v 81. minutě přiťuknutím Špangr pro zakončujícího Odstrčila. Hosté mysleli na vítězství, ale přišla zbytečná ztráta a Šternberk potrestal minutu před koncem chybu mladých Sigmáků.

„Z výsledku jsem zklamaný, stejně jako z našeho chování v obranné fázi. Ale ještě máme tři zápasy do startu mistrovské soutěže, abychom to vyladili,“ doplnil Krajčovič.

FK Šternberk – SK Sigma Olomouc U19 3:2 (1:1)
Branky Sigmy: 45. Nechvátal, 81. Odstrčil.
Sestava 1. pol.: Mazur – Petráš, Siegl, Kubát, Stryk – Páleník, Kolařík, Zahradníček, Jalovičor, Huňa – Nechvátal. 2. pol.: Král – Táborský, Páviš, Pavlíček, Macharáček – Odstrčil, Vaculík, Judas, Nguyen, Foukal – Špangr. Trenér: Jan Krajčovič.

Soustředění v Ústí nad Orlicí zakončila sedmnáctka Sigmy utkáním proti o rok starším hráčům Pardubic. Zápas skončil vítězstvím 2:0 pro Východočechy.

Mladým Sigmákům trvalo v Ústí nad Orlicí dvacet minut, než se srovnali s tempem staršího soupeře z Pardubic. Postupně se mu dokázali herně vyrovnat, hlavně díky změně stylu napadání, a dobré kombinační hře přišly i brankové příležitosti. Ty žel zůstaly nevyužity.

Do druhé půle Hanáci prostřídali sestavu, ale herně se sedmnáctka opět dokázala rivalovi vyrovnat. Soupeř v závěru přece jen prokázal větší zkušenosti v koncovce a góly v 70. a 85. minutě rozhodl utkání. Sigmáci přes nadějné šance snížit nedokázali.

„Zápas splnil jednoznačně svůj účel. Kondičně jsme zvládli, co jsme potřebovali, styl zápasu nás prověřil, odehráli ho všichni kluci,“ řekl k přípravnému duelu trenér U17 Ivo Gregovský.

Jeho tým se po utkání vrátil ze soustředění domů do Olomouce. S jeho formou vládla v trenérském štábu Sigmy spokojenost. „Odmakali jsme, co jsme potřebovali. Podmínky byly výborné, měli jsme celé hřiště jen pro sebe. Věřím, že v sobotní generálce proti Trenčínu předvedeme kvalitní výkon,“ doplnil Gregovský.

FK Pardubice U18 – SK Sigma Olomouc U17 2:0 (0:0)
Sestava 1. pol.: Kozub – Rozehnal, Pávek, Beran, Příkazský – Andrle, Činčara, Luběna – Glos, Lorenc, Sikora. 2. pol.: Ulenfeld – Glos (60. Příkazský), Pávek (60. Rozehnal), Beran (60. Sikora), Skopal – Synevych, Andrle (60. Luběna), Remeš – Pospíšil, Galík, Lašák. Trenér: Ivo Gregovský.

(rh)

Další články