• Klub

Změny v kádru béčka: Zůstává Jaja, odchází Slaměna

  • 21. 7. 2023

Před startem nové sezóny se definitivně formuje kádr B-týmu pro boje ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. V klubu zůstává stoper David Jaja, který přesvědčil na testech během přípravy. Sigmu naopak opouští záložník Patrik Slaměna a odchází do Prostějova. Do Uničova míří Jan David a Patrik Michl.

Urostlý stoper David Jaja přesvědčil trenéra Tomáše Janotku během přípravy a nakonec si vysloužil i setrvání v týmu. „Je vysoký, silný, přirozeně agresivní. Vidíme v něm potenciál. Přináší do naší hry jiné věci, než naši kluci,“ říká o něm kouč B- týmu. V Olomouci bude brzy dvacetiletý nigerijský fotbalista, který prošel mládežnickou akademií Rosario Superstars Academy a naposledy pobýval v Liberci, hostovat. Sigma pak na něj má i opci.

Mužstvo naopak opouští trio fotbalistů. Prvním z nich je Patrik Slaměna, který už větší část přípravy strávil v Prostějově a nyní se administrativně doladil jeho odchod. Třiadvacetiletý Slaměna přišel ze Zlína do Sigmy v zimě 2021, krátce hostoval také ve Vyškově na podzim stejného roku. V Sigmě nastupoval převážně za B tým. Celkem za něj odehrál 34 zápasů a vstřelil 7 branek. V áčku nastoupil do 11 zápasů.

Do Uničova, který působí v MSFL odcházejí na hostování stoper Jan David a také mladý křídelník Patrik Michl.

První utkání v nové sezóně F:NL čeká B-tým v neděli na půdě Varnsdorfu. Poprvé doma se béčko představí v neděli 30. července v atraktivní duelu proti Zbrojovce Brno. Vstupenky se začnou prodávat v pondělí. Permanentkáři je řešit nemusí. Zápasy béčka ve F:NL jsou zahrnuty v ceně.

PERMANENTKY NA SEZÓNU 2023/23 POŘÍDÍTE SNADNO ONLINE ZDE

Osobně je můžete koupit také ve Fanshopu na Andrově stadionu.

Další články