• B-tým - preview

B-tým odstartuje F:NL v neděli na půdě Varnsdorfu

  • 21. 7. 2023

Jeden z nejvzdálenějších výjezdů v rámci celé sezony mají před sebou fotbalisté olomouckého béčka hned na startu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V úvodním kole se vydají až na sever Čech do Varnsdorfu. Pro trenéra Janotku, který mužstvo převzal po Augustinu Chromém, to bude premiéra v mistrovském utkání v mužské kategorii.

„Snažím se to brát s nadhledem. Nervózní samozřejmě budu, stejně jako hráči. Samotný zápas ukáže. Jsem emotivní člověk a vnímám, že nebudu chtít přenášet tlak na hráče. Musím najít rovnováhu, abych z lavičky byl hráčům prospěšný v době, kdy mě s nějakou radou, podnětem nebo koučinkem budou potřebovat,“ řekl před nedělním utkáním Tomáš Janotka.

Poprvé své svěřence do boje o druholigové body povede v neděli na půdě Varnsdorfu. Severočeši se v minulé sezoně pohybovali v horní polovině tabulky. Nakonec obsadili solidní 6. místo.

Jejich největší zbraní byla zejména ofenziva. Soupeřům nasázeli 54 branek a měli tak druhý nejproduktivnější útok v rámci celé soutěže.

Nejlepším střelcem týmu byl Abdullahi Tanko, který soupeřům dal 15 branek, tedy druhý nejvyšší počet ve F:NL. Nigerijský ostrostřelec ale již ve Varnsdorfu nepůsobí. V létě zamířil o patro výš a posílil ostravský Baník. Severočeši se během léta museli smířit se ztrátou dalších ofenzivních pušek. Pavel Osmančík odešel do Českých Budějovic, Patrik Schön do Jablonce.

Navzdory těmto ztrátám Janotka tuší, že jeho svěřence nečeká lehká zkouška. „Varnsdorf je tým, který to má založeno na kombinační hře. Aktuálně skládá nový tým a prochází trochu přestavbou. Odešli Tanko a Schön, což byli jejich nejvýraznější hráči směrem do ofenzivy. Viděli jsme Varnsdorf v přípravě. Víme, jakým způsobem se prezentuje. Je to nesmírně fotbalový tým. Zejména v domácím prostředí je silný. Věřím, že jsme dobře připraveni a schopni ve Varnsdorfu uspět,“ uvedl trenér béčka.

V přípravě na F:NL odehráli Severočeši tři duely. Nejprve nestačili na Liberec, jemuž podlehli 0:4. Posléze porazili béčko Jablonce, kterému nadělili tenisového kanára a zvítězili 6:0. V generálce pak podlehli 0:4 Teplicím. V minulé sezoně Hanáci na severu Čech prohráli 0:1. Jarní odveta na Andrově stadionu skončila dělbou bodů po remíze 1:1.

B-tým Sigmy v přípravě prohrál pouze jednou. V vodním utkání nestačil na Jihlavu, jíž podlehl 2:3. Porazit naopak dokázal Prostějov (4:1), Kroměříž (3:1) a Kvítkovice (5:0). Remizoval s Vyškovem (2:2) a v generálce také s rezervou Žiliny (3:3).

Střelci béčka v přípravě:

4x Jan Fiala

3x Štěpán Langer a Patrik Michl

1x Patrik Slaměna, Adam Proniuk, Mikeš Cahel, Jan David, Michal Galus, Denis Kramář, Filip Uriča a Jiří Spáčil

Utkání FK Varnsdorf – SK Sigma Olomouc B se bude hrát v neděli 23. července od 17:00. Přímý přenos z něj můžete jako tradičně sledovat na webu sporttotal.cz. ODKAZ NA STREAM ZDE.

Hlavním rozhodčím bude Filip Kotala. Asistovat mu budou Radek Kotík a Radim Dresler.

Na zápas si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.


Další články