• B-tým - preview

B-tým v sobotu dopoledne vyzve Viktorii Žižkov

  • 18. 8. 2023

Fotbalisté olomouckých týmů před sebou mají „viktoriánský“ víkend. Zatímco áčko bude proti Viktorii Plzeň hrát v neděli v Doosan Areně, doma na Andrově stadionu se představí B-tým, jehož soupeřem bude nováček FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na Hanou zamíří Viktoria Žižkov. Zápas se bude hrát v sobotu 19. srpna od 10:15.

Tým trenéra Tomáše Janotky stále čeká na první výhru v sezóně. „Je jasné, že když vítězství nepřicházejí v průběhu sezóny a jejím úvodu, tak to pro kluky není příjemné. Určitě je to rána pro jejich sebevědomí. Snažíme se je ale podporovat, protože věříme, že jdeme správnou cestou. Vidíme u nich kvalitní individuální výkony. Věříme, že se nám to podaří v nejbližší možné době konečně zlomit. Stejně tak si myslím, že jakékoliv první vítězství bude pro kluky obrovskou vzpruhou a motivací do další práce,“ řekl Janotka.

Jeho tým naposledy v pondělí těsně podlehl ambicióznímu Vyškovu 0:1. „Udělali jsme obrovské množství individuálních chyb, zejména v rozehrávce. Nebyla cítit jistota a zdravé sebevědomí už při zakládání útoků. Z toho pramenily chyby a šance soupeře. Potvrdilo se, že soupeř má kvalitní hráče, kteří jsou silní na míči. Tyhle přednosti jsme paradoxně dokázali eliminovat, bohužel jsme se nevyvarovali hrubkám. Po změně stran jsme se na hřišti výrazně lépe pohybovali a měli větší kvalitu na míči. Je škoda, že jsme nedokázali některou z příležitostí dotáhnout ke gólu a remíze,“ vrátil se Janotka k pondělnímu duelu v Drnovicích.

„Myslím si, že se ukázalo, že jsme schopni hrát s kýmkoliv, včetně ambiciózního Vyškova. Je jen na nás, aby se nám podařilo tuto sérii zlomit,“ doplnil trenér B-týmu.

Dalším soupeřem rezervy Sigmy bude v sobotu dopoledne Viktoria Žižkov, která se po jednoleté odmlce vrátila do F:NL poté, co v minulém ročníku suverénně vyhrála svoji skupinu České fotbalové ligy a v dvojutkání o postup zdolala Domažlice. „Je to velice kvalitní tým, který je silný na míči. Žižkov dokáže vštípit svoji hru soupeři. Ve většině zápasů dokázali soupeře přehrávat,“ varuje Janotka. Poslední zápas Žižkovu nevyšel. V pražském derby prohrál s Duklou 1:5.

V kádru pražského celku je řada zkušených hráčů s prvoligovou minulostí. Jsou to například gólman Milan Švenger, záložník Jaroslav Tregler, či útočník Radek Voltr, který je se třemi přesnými zásahy nejlepším střelcem týmu. „Mají velice zkušený tým. Plný třicátníků, kteří si zahráli 1. ligu,“ doplnil Janotka .

Žižkov dokázal soupeřům v pěti utkáních nasázet deset branek. Zároveň však svěřenci trenéra Horňáka inkasovali gólů, což je v probíhajícím ročníku nejvíce ze všech účastníků F:NL. „Jsou na tom podobně, jako my. Jejich bodový zisk neodpovídá předváděné hře. Ale my jsme ve stavu, kdy se nemůžeme ohlížet na soupeře, který sem přijede. Jsme odhodlaní to v domácím prostředí zlomit. Věřím, že se nám to podaří,“ řekl Janotka závěrem.

Utkání SK Sigma Olomouc B – FK Viktoria Žižkov se bude hrát na Andrově stadionu v sobotu 19. srpna od 10:15. Řídit jej bude Michael Kvítek společně s asistenty Michalem Novákem a Václavem Ježkem.

Vsadit si na duel můžete u Tipsportu, generálního partnera našeho klubu. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Vstupenky na zápas jsou v prodeji. Doporučujeme nákup online přes síť Ticketportal. I v den utkání vás tato možnost vyjde výhodněji. Vstupenky jsou za 100 korun (zlevněné za 50 korun). Pokladny Androva stadionu se otevřou hodinu před výkopem. Na pokladnách jsou lístky o 50 korun dražší. Pro fanoušky Žižkova je vyhrazen sektor O na tribuně Karla Brücknera.

VSTUPENKY NA TICKETPORTALU KUPUJTE ZDE

Stream z utkání sledujte na portálu sporttotal.cz ZDE.

Další články