• A-tým - preview

Ventúra: Budějovice budou nepříjemné, ale chceme vyhrát

  • 15. 9. 2023

V neděli to bude rok od chvíle, kdy Denis Ventúra vstřelil první gól v české lize. Stalo se tak 17. září 2022 v utkání na půdě Českých Budějovic. Sigma zápas vyhrála 3:0. Stejným výsledkem proti Dynamu uspěla i letos v březnu. Znovu mu bude čelit již v sobotu od 15 hodin. „Na tohohle soupeře mám fantastické vzpomínky,“ řekl Ventúra před utkáním.

Pro tebe by České Budějovice mohly být oblíbený soupeř, že? Vstřelil si jim první gól v české lize.

Na oba zápasy proti Českým Budějovicím z minulé sezony si pamatuji velmi dobře. Oba jsme vyhráli. Ve venkovním utkání jsem vstřelil gól, první za Sigmu. Takže mám na tohohle soupeře fantastické vzpomínky. Doufám, že se nám něco podobného podaří i tentokrát.

Sobotní zápas se bude hrát po reprezentační přestávce. Jak jste využili prostor mezi zápasy, který byl tentokrát větší, než obvykle?

Potrénovali jsme. Měli jsme do tréninku vložené nějaké kondiční a silové složky. Ale měli jsme i volno na dobití baterek. Jsme odpočatí a připravení na zápas proti Českým Budějovicím.

Našim soupeřům se úplně nepodařil vstup do sezóny, ale v posledních utkáních šly jejich výsledky nahoru.

Oni měli složitý los. Hráli proti těžkým soupeřům. A někdy hráli až moc kombinačně. V posledních utkáních hru trochu zjednodušili a výsledky se dostavily. Určitě to bude nepříjemný soupeř. Budeme se snažit uhrát co nejlepší výsledek a zvítězit.

V posledních zápasech jsi nastupoval s maskou. Budeš ji mít i v sobotu?

Ještě asi dva až tři týdny ji budu muset nosit. Nos se léčí čtyři až šest týdnů. Už jsem si na ni pomalu zvykl. První dny ale byly náročné, teď už je to celkem v pořádku.

Sigma bude hrát proti Českým Budějovicím v sobotu 16. září od 15 hodin. Vstupenky si zakupte online v předprodeji přes síť Ticketportal na TOMTO ODKAZU.


Další články