• A-tým - preview

O další body bude Sigma v sobotu bojovat v Ďolíčku proti Bohemians

  • 25. 10. 2023

Do vršovického Ďolíčku zavede fotbalisty Sigmy Olomouc 9. kolo FORTUNA:LIGY. Jejich soupeřem bude v sobotu odpoledne tým Bohemians Praha 1905. Utkání odstartuje v 18 hodin.

Hanáci v lize třikrát v řadě zvítězili a před sobotním výjezdem do Prahy jsou třetí! Za sebou mají nejlepší start do ligy po 32 letech. Naposledy zdolali minulý víkend České Budějovice 2:1. Výhra se však nerodila snadno. Hosté se dostali do vedení ve 20. po trefě Skaláka. Ještě do poločasové přestávky však Sigma dokázala vývoj duelu otočit, když nejprve srovnal Lukáš Juliš. Obrat v utkání následně zajistil gól Jana Navrátila.

Soupeřem Sigmy bude v sobotu tým Bohemians Praha 1905. S klokany se Hanáci v minulém ročníku FORTUNA:LIGY utkali v nadstavbové skupině o titul. V Ďolíčku zvítězili v posledním utkání sezóny 1:0 díky gólu, který v závěru zápasu vstřelil Vít Beneš.

„Bohemka je velmi silný soupeř, obzvlášť na domácím hřišti, kde očekáváme výbornou kulisu. Na druhou stranu se na to těšíme a doufám, že navážeme na poslední vítězné utkání, které jsme tam odehráli v nadstavbě,“ vzpomněl poslední duel proti klokanům Jiří Saňák, asistent trenéra Václava Jílka.

V minulém ročníku Sigma v žádném ze tří zápasů proti Bohemians neprohrála. Kromě zmíněného vítězství 1:0 v nadstavbě skončila obě utkání v základní části nerozhodně. Na Andrově stadionu byla k vidění remíza 2:2, v Ďolíčku pro změnu 1:1. Navzdory tomu skončili Bohemians v tabulce před Sigmou. Obsadili konečné čtvrté místo a po 36 letech se kvalifikovali do pohárové Evropy. V předkole Konferenční ligy však podlehli v dvojutkání norskému Bodø/Glimt a v soutěži již nepokračují.

„Týmy se oproti konci minulé sezony zase tolik nezměnily, i trenéři jsou na obou stranách stejní. Stylově to tedy bude podobné. Každý máme svůj způsob hry. Rozhodovat se bude v sobotu, kdo bude lepší tady a teď. Kdo bude mít lepší formu a lepší nastavení. A samozřejmě také efektivita, protože oba týmy jsou vyrovnané, koneckonců v minulosti dost našich zápasů končilo remízou,“ doplnil Saňák.

Jeho slova potvrzuje i vzájemná bilance. V samostatné české lize spolu oba celky odehrály 39 zápasů, z nichž osmnáct skončilo nerozhodným výsledkem. Sigma dokázala klokany porazit 14x, soupeř se z výhry radoval 7x.

„Pro nás bude důležité pohlídat rychlou přechodovou fázi Bohemky. Mají poměrně velký výběr útočníků, vytvářejí si šance. Samozřejmě to ale bude určitě i o nás, abychom po co nejdelší dobu v utkání udrželi náš vlastní kvalitní výkon. To byla věc, kterou jsme s týmem řešili. Chtěli bychom zápas více kontrolovat, byť pochopitelně je to vždycky také o soupeři, co vám povolí,“ uvedl Saňák k sobotnímu utkání.

Klokani prozatím nenavazují na výsledky z minulého ročníku. Po osmi odehraných kolech patří týmu kouče Veselého devátá příčka s osmibodovou ztrátou na třetí Sigmu. Bohemians se trápí zejména v ofenzivě. Soupeřům dokázali v osmi utkáních vstřelit pouze šest branek, tedy druhý nejnižší počet mezi účastníky letošního ročníku F:L.

Z týmu Sigmy bude sobotní utkání pikantní pro Jana Vodháněla. Ofenzivní hráč odehrál za Bohemku 54 zápasů, v nichž vstřelil 5 gólů. V Ďolíčku působil krátce také Lukáš Juliš. V sezóně 2018/19 za vršovický celek nastoupil do sedmi zápasů bez gólového zápisu. Na druhé straně barikády bude v sobotu Martin Hála. Odchovanec Sigmy, za kterou odehrál 136 zápasů a vstřelil 14 branek, přestoupil do Bohemians před začátkem minulé sezóny. Zmínit je třeba také kapitána klokanů Josefa Jindřiška, který za Sigmu odehrál 36 zápasů.

Utkání Bohemians Praha 1905 – SK Sigma Olomouc se bude hrát v Ďolíčku v sobotu 23. září od 18 hodin. Řídit jej bude Ondřej Pechanec, jemuž budou na čarách asistovat Matěj Vlček a Jakub Šimáček. Čtvrtým sudím bude Michael Kvítek. U videa budou Jan Petřík a Jan Váňa.

INFORMACE PRO FANOUŠKY SIGMY

Vstupenky na utkání v Ďolíčku jsou v prodeji přes Ticketportal. Pro nákup online využijte TENTO ODKAZ.

VSAĎTE SI U TIPSPORTU

Na zápas Bohemians Praha 1905 – Sigma Olomouc si můžete vsadit u našeho generálního partnera, kterým je sázková kancelář Tipsport. Kompletní kurzovou nabídku naleznete ZDE.


Další články