• B-tým - preview

B-tým v pondělní dohrávce vyzve pražskou Duklu

  • 1. 10. 2023

Druhý domácí zápas v řadě mají před sebou hráči olomoucké rezervy. V 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítají v pondělí 2. října od 17:30 tým Dukly Praha.

Hanáci naposledy doma podlehli Líšni těsně 0:1. Zatímco několik vyložených šancí nevyužili, včetně neproměněné penalty, hosté z Brna skórovali z jediné vážnější příležitosti. Trenér Tomáš Janotka věří, že smolný zápas jeho mužstvo hodilo za hlavu.

„Myslím, že jsme se z toho rychle otřepali. Je pravda, že jsme předvedli jeden z nejlepších výkonů na podzim. Bohužel se výkon nesešel s dobrým výsledkem, což nás mrzí, protože tři body by nám v tabulce výrazně pomohly. Vyhodnotili jsme si pozitivní i negativní věci zápasu a od druhé poloviny týdne se soustředíme už jen na utkání proti Dukle,“ vrátil se k minulému utkání Janotka.

Nyní bude jeho družina čelit jednomu z velkých favoritů na postup do FORTUNA:LIGY. Dukla Praha v posledním kole zdolala Kroměříž 3:1. Do Olomouce navíc vyrazí povzbuzena cenným skalpem prvoligového Slovácka. V Uherském Hradišti totiž v rámci 3. kola MOL Cupu zvítězila 4:3.

„Očekávám obrovskou kvalitu. Dukla má svoji hru založenou na kombinační hře. Posílila v zimě o Vondráška, Škodu a další hráče, čímž tým, který už tak byl silný směrem do útoku, získal ještě větší kvalitu. Pozor si musíme dát i na další hráče jako jsou Zeronik a Moulis. To je obrovská síla,“ je si Janotka dobře vědom toho, že jeho mužstvo nečeká nic jednoduchého.

Pražané v dosavadních deseti utkáních nasázeli soupeřům 21 branek, čímž mají po Vyškovu druhý nejproduktivnější útok soutěže. „Dukla patří mezi nejproduktivnější týmy druhé ligy, což potvrdila i v týdnu, kdy dokázala konkurovat prvoligovému Slovácku, na jehož půdě zvítězila a dala mu čtyři góly. Čeká nás velká kvalita. Čelit budeme jednomu z nejtěžších soupeřů. Nebudeme ale chtít dát svoji kůži lacino,“ burcuje Janotka před pondělním střetnutím.

Střelecky se Dukla opírá o vícero hráčů. Lukáš Matějka vstřelil pět branek. Jen o gól méně si do statistik zapsali Jakub Zeronik a Štěpán Šebrle. Na lavičce týmu je velezkušený Petr Rada. „Je to jeden z trenérských matadorů. V rámci českého fotbalu je jedním z nejzkušenějších koučů,“ doplnil Janotka.

Utkání SK Sigma Olomouc B – FK Dukla Praha se bude na Andrově stadionu hrát v pondělí 2. října od 17:30.

Řídit jej bude sudí Josef Krejsa, jemuž budou asistovat Lukáš Lakomý a Petr Líkař.

VSTUPENKY NA ZÁPAS JSOU V PRODEJI PŘES TICKETPORTAL ZDE

Na zápas si můžete vsadit u našeho generálního partnera, kterým je sázková kancelář Tipsport. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Stream z utkání sledujte na portálu sporttotal.cz

Další články