• Mládež

Dorostenci zažili ve Zlíně hektické závěry s rozdílným koncem

  • 26. 10. 2023

​Dorostenci Sigmy Olomouc hráli utkání 13. kola celostátní ligy dorostu ve Zlíně. Devatenáctka statečně bojovala poločas v deseti, bohužel inkasovala gól tři minuty před koncem a prohrála 0:1. Sedmnáctka měla větší štěstí, když brankář Ulenfeld chytil v závěru penaltu a v nastavení rozhodl o jednobrankovém vítězství Sigmy kapitán Jakub Pávek.

Sigma Olomouc U19 chtěla ve Zlíně navázat na vítězství na Slovácku a s Pardubicemi a posouvat se dál dopředu tabulkou. Začátek zápasu byl vyrovnaný, Sigma měla více ze hry. Nadějné střelecké pokusy Zahradníčka a Adama Uričy netrefily zařízení a průnik Huni včas zastavila obrana Zlína. Klíčový moment duelu přišel ve 42. minutě, kdy se domácí hráč dostával za obranu Sigmy, fauloval ho Táborský a sudí Dohnálek moment vyhodnotil na červenou kartu. Poločas i po vyloučení skončil 0:0.

Ve druhé části se Olomouc snažila v oslabení hlídat defenzívu a spoléhala více na brejky. V závěru zápas získávali ševci navrch, dvě obrovské šance chytil brankář Sigmy Pavel Mazur. Když už to vypadalo, že si Hanáci odvezou bod, přišla 87. minuta, série odrazů a šťastná střela domácího kapitána Braneckého, která rozhodla zápas. V závěru už Sigmáci srovnat nedokázali.

Hodnocení trenéra Jana Krajčoviče:

Chtěli jsme se dnes další výhrou přiblížit středu tabulky, zápasy jsou nyní hodně vyrovnané. Doufali jsme i opět v bodový zisk, dnes to však nevyšlo a ztratili jsme utkání v závěru. Duel rozhodlo vyloučení Táborského, byť tam měl soupeř potom stejný zákrok, tak to sudí na faul neviděl. Ale nechceme se na rozhodčího vymlouvat, situaci jsme měli zvládnout v obraně v závěru poločasu lépe. Celý druhý poločas jsme na těžkém terénu bojovali v deseti, přežili jsme větší šance, než z jaké jsme pak inkasovali. Byla to dnes spíše válka o body, rozhodly maličkosti, soupeř byl dnes šťastnější.

FC Zlín U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:0 (0:0)

Branka: 87. Branecký. Rozhodčí: Dohnálek - Vlk, Havrlant. ŽK: Frolek, Tomaštík, Nevěřil, Hellebrand, Petruta – Stryk, Kubát. ČK: 42. Táborský. Diváků: 150.

Sigma: Mazur – Táborský, Kubát, Pavlíček, Macharáček – Jalovičor (88. Nechvátal), Zahradníček (Kolařík), Huňa (88. Judas) – A. Uriča (72. Siegl), Proniuk, Stryk (85. Nguyen). Trenér: Jan Krajčovič.



Sedmnáctka v závěru urvala výhru

Sedmnáctka hrála se Zlínem od začátku vyrovnaný zápas. Zlín měl šikovné hráče na stranách a zlobil Sigmu v soubojích jeden na jednoho. Hanáci hráli v rozestavení 3-4-3 a také si vypracovali dobré šance. Největší měl Patrik Přibylka, jeho rána letěla těsně vedle zlínské branky.

Ve druhé části pokračoval boj o body. Olomouc se jim přiblížila po hodině hry, kdy zazdil dvě tutovky střídající Maksim Synevych. V závěru měli domácí více ze hry a v 84. minutě mohli jít do vedení, když kopali penaltu. Brankář Sigmy Tomáš Ulenfeld však pokutový kop chytil a nakopl tím své spoluhráče v závěru střetnutí. V 90. minutě pak přišel dlouhý aut, který se dostal ke kapitánovi Jakubu Pávkovi a ten prostřelil vše. Sigma vyhrála 1:0.

Hodnocení trenéra Iva Gregovského:

Podali jsme dnes bojovný a týmový výkon. Byl to vyrovnaný zápas a velký boj. V závěru při nás stálo štěstí, které nám v minulých zápasech občas chybělo. Jsem strašně rád za tři body dnes, klukům to pomůže psychicky, protože nás v závěru podzimu čekají těžké zápasy. Dnes si borci vítězství za tu bojovnost zasloužili, obrovsky nás při penaltě podržel brankář Ulenfeld.

FC Zlín U17 – SK Sigma Olomouc U17 0:1 (0:0)
Branka: 90.+2 Pávek.
Rozhodčí: Dohnálek - Vlk, Havrlant. ŽK: Sikora, Nechvátal. Diváků: 55.
Sigma: Ulenfeld – Beran, Pávek, Siegl (58. Skopal) – Sikora (71. Glos), Činčara (71. Luběna), Andrle, Příkazský – Přibylka (58. Synevych), Nechvátal, Capka Trenér: Ivo Gregovský.

(rh)


Další články