• A-tým - preview

V sobotu na Sigmu! Hanáci budou na Andrově stadionu hostit Zlín

  • 26. 10. 2023

Po třech týdnech se áčko Sigmy vrátí na Andrův stadion. Na státní svátek 28. října bude mít za soupeře ševce ze Zlína. Zápas proti poslednímu celku FORTUNA:LIGY odstartuje v 15 hodin.

anáci se naposledy na Andrově stadionu radovali z vysoké výhry 4:0 nad Mladou Boleslaví. Šlo o historický počin. Do brány Středočechů se totiž trefili čtyři různí obránci, konkrétně Chvátal, Zmrzlý, Pokorný a Beneš. V minulém kole hráli proti Mladé Boleslavi pro změnu fotbalisté Zlína. A rovněž z toho byl historický zápis, byť ševci z něj příliš velkou radost neměli. V utkání padlo 14 branek, což je jednoznačně nejvíce v rámci samostatné české ligy. Zlín doma podlehl soupeři 5:9.

„Pochopitelně dobře vnímáme jejich poslední zápas, který odehráli s rekordním počtem gólů. Právě z toho důvodu to ale pro nás nebude vůbec snadné utkání, jak by někdo mohl očekávat,“ varuje před sobotním duelem Milan Kerbr, vedoucí týmu a asistent trenéra Jílka.

Vysoká prohra definitivně zlomila vaz trenéru Pavlu Vrbovi, který byl od týmu odvolán. Trenérského kormidla se ujal Bronislav Červenka. Pro někdejšího hráče Zlína, Drnovic nebo Baníku je to vůbec první angažmá na lavičce prvoligového celku v roli hlavního kouče.

„Zlín vyměnil trenéra a hráči udělají určitě všechno proto, aby se něco podobného neopakovalo. Je jasné, že se zaměří na zlepšení defenzivy. Zároveň ale nesmíme zapomínat na to, že Boleslavi dali v zápase pět gólů, takže ofenzivu nemají špatnou,“ pokračoval Kerbr.

Zlín má nejhorší defenzivu soutěže. Obdržel už 34 branek. Kromě devítikolového přídělu od Mladé Boleslavi prohrál vysoko 1:7 s Plzní, nebo 1:5 na půdě Ostravy. Aktuálně čeká Zlín na výhru šest zápasů. V sobotu na Andrově stadionu budou mít ševci velkou motivaci toto nevydařené období zlomit.

„Pro nás z toho plyne, že musíme do zápasu vstoupit maximálně koncentrovaní a správně mentálně nastavení. Budeme chtít udávat tempo a směr zápasu. Budeme chtít být aktivní, důrazní a nepříjemní, abychom soupeře zmáčkli, dali gól a vtáhli i naše fanoušky,“ doplnil Kerbr.

Nejlepšími ligovými střelci Zlína jsou prozatím Vukadin Vukadinovič, David Tkáč a Jakub Janetzký. Všichni tři vstřelili dva góly. Nejčerstvější posilou týmu je Pablo González. Španělský ofenzivní záložník, který v Sigmě působil v letech 2019 – 2022 se do Česka vrátil po roční odmlce, kdy hrál za izraelský Hapoel Tel Aviv.

Sigma půjde do zápasu téměř kompletní. Chybět bude Jan Vodháněl, který obdržel v Pardubicích čtvrtou žlutou kartu v sezóně. „Po zdravotní stránce už jsou všichni hráči připravení, za což jsme rádi. Dokonce už s námi trénoval i Tonda Růsek, kterému ale návrat pochopitelně bude ještě nějakou dobu trvat,“ dodal Kerbr.

Vzájemná bilance utkání mezi Sigmou a Zlínem je na straně Hanáků. Ti svého dnešního soupeře dokázali porazit ve více než polovině z 36 zápasů. Vítězstvím Sigmy skončilo 19 duelů, zatímco ševci se radovali 7x. Hanáci se Zlínem neprohráli v posledních čtyřech utkáních, z toho třikrát se radovali z výhry.

V minulém ročníku dokázali svého dnešního soupeře porazit v obou utkáních – 2:1 na Andrově stadionu, kdy sice Zlín po první půli vedl, ale po vlastním gólu Reitera a trefě Beneše nakonec brali tři body hráči Sigmy. Díky gólu Chvátala vyhráli také na jaře ve Zlíně 1:0.

Utkání SK Sigma Olomouc – FC Zlín se na Andrově stadionu bude hrát v sobotu 28. října od 15 hodin pod dohledem sudího Martina Kvítka, jemuž budou asistovat Jiří Kříž a Matěj Cichra. Čtvrtým arbitrem bude Ladislav Szikszay. K videu zasedne Petr Hocek s asistentem Kamilem Hájkem.

Na zápas mezi Sigmou a Zlínem si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport. Kurzovou nabídku naleznete ZDE.

Vstupenky

Lístky na zápas si kupte přes síť Ticketportal. I v den utkání jsou za výhodnější cenu, než na pokladnách Androva stadionu před začátkem duelu.

PRO NÁKUP VYUŽIJTE TENTO ODKAZ

Nebo můžete využít některého z prodejních míst Ticketportalu (seznam ZDE). Další možností je nákup v našem Fanshopu, který má v pátek otevřeno od 10 do 12 hodin a od 12.30 do 15.30. V den zápasu otevře tři hodiny před výkopem.

Fanzóna

Přijďte se před začátkem naladit do naší Fanzóny, která odstartuje ve 14 hodin. Připraveno tam pro vás bude dobré občerstvení nebo soutěže o ceny.

Vůbec poprvé budeme oceňovat nejlepší mládežníky naší akademie. Více o Fanzóně si přečtěte ZDE.


Další články