• A-tým - preview

Sigma míří na sever Čech. V sobotu hraje proti Jablonci

  • 3. 11. 2023

Program 14. kola FORTUNA:LIGY nasměruje olomoucké fotbalisty do severočeského Jablonce, kde budou hrát v sobotu 4. listopadu od 15 hodin.

Sigma aktuálně drží i v součtu s pohárovým utkáním na Žižkově čtyřzápasovou sérii bez porážky. V posledních dvou utkáních Hanáci remizovali. Nejprve 1:1 v Pardubicích, naposledy minulou sobotu se Zlínem.

Nyní Hanáky čeká čtrnáctý tým prvoligové tabulky – Jablonec, který od této sezóny vede bývalý hráč a trenér Sigmy Radoslav Látal. Severočeši se dlouho nemohli rozjet. Na první ligovou výhru v sezóně čekali až do 10. kola, kdy na Střelnici porazili Slovácko 2:0.

Druhý tříbodový zisk si připsali v minulém kole, v němž zvítězili 1:0 v Ostravě díky gólu zkušeného kanonýra Jana Chramosty.

Ten je v probíhající sezóně nejlepším střelcem Jablonce. Vstřelil tři góly. Severočeši mají v dosavadních třinácti kolech vstřelili jedenáct gólů, což je druhý nejnižší počet ve FORTUNA:LIZE. Hanáky však na severu Čech nečeká jednoduchý zápas.

Jablonec se v tuto chvíli zvedá. Respektujeme to, ale chceme tam zase uspět. Není to u nich jen otázka posledního zápasu. Viděli jsme jejich zápas v Plzni, kde vůbec nehráli špatně a byl to takový jejich odrazový můstek. Byť prohráli i následující domácí zápas s Bohemkou, tak byli výrazně lepší. Podle všech statistik a ukazatelů měli brát tři body. Už tam ukázali zlepšenou výkonnost. Na Baníku to pak potvrdil i výsledkově,“ je si zlepšující se formy Jablonce vědom trenér Václav Jílek.

Kromě Radoslava Látala bude mít zvýšenou motivaci v sobotním utkání také odchovanec Sigmy David Houska. V kádru Severočechů je brankář Vilém Fendrich, který na Hané strávil loňskou sezónu. Na druhé straně barikády bude zápas pikantní pro Víta Beneše, který v Jablonci strávil velkou část své kariéry. Působil tam v sezónách 2010/11 - 2016/17 a odehrál 141 ligových utkání, během nichž vstřelil 14 gólů. Tři sezóny na severu Čech strávil také záložník Martin Pospíšil.

Trenér Jílek bude mít na Střelnici k dispozici většinu hráčů. „Po dlouhé době je drtivá většina kádru zdravotně v pořádku. Hráči, kteří měli drobné zdravotní problémy jsou víceméně zpátky v plnohodnotném tréninku. Mimo zápasy jsou momentálně jen Tonda Růsek a Denis Kramář. Je jenom na nás, abychom s ohledem na soupeře a naši zvolenou taktiku vybrali vždycky to nejlepší, abychom byli úspěšní,“ doplnil trenér Sigmy.

V případě tříbodového zisku by se Hanákům podařilo zlomit jablonecké prokletí. Na výhru na Střelnici totiž čekají od srpna 2005, kdy zvítězili 2:1. Tato série tedy trvá 15 zápasů, během nich Sigma v Jablonci 12x prohrála a 3x remizovala. Proti Severočechům se jí ale daří na Andrově stadionu, kde zvítězila dvakrát v řadě, vždy s vyšším rozdílem. Před rokem 3:0, v sezóně 2021/22 dokonce 4:0.

Zápas mezi Jabloncem a Sigmou bude řídit Filip Kotala. Asistovat mu budou Jakub Bureš a David Žurovec. Čtvrtým sudím bude Jiří Julínek. K videu zasedne Tomáš Kocourek společně s asistentem Jaroslavem Kubrem.

Na duel Sigmy v Jablonci si vsaďte u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem klubu. Kurzovou nabídku naleznete na webových stránkách společnosti ZDE.


Další články