• B-tým - preview

B-tým Sigmy v neděli dopoledne hostí Chrudim

  • 4. 11. 2023

V neděli dopoledne zakončí Hanáci první polovinu tohoto ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. V 15. kole přivítají na Andrově stadionu od 10:15 tým Chrudimi.

Svěřenci trenéra Tomáše Janotky mají v závěrečné fázi podzimu velice dobrou formu. Po výborných výkonech zdolali Vlašim i rezervu Sparty Praha.

Musím kluky znovu vyzdvihnout. Ten zápas byl z naší strany pod kontrolou od první do poslední minuty. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě po skvělém výkonu na míči, výborné organizaci a perfektní práci v defenzivě. Jsem hodně rád, že se nám podařilo vstřelit první branku, která byla hodně důležitá,“ vrátil se Janotka ještě k utkání na Žižkově proti rezervě Sparty.

V posledních dvou utkáních navíc Hanáci udrželi čisté konto. Pod obě se podepsal Tadeáš Stoppen, který se vrátil mezi tři tyče po dlouhém zranění. „Byl to velký klíč k úspěchu, to je třeba zdůraznit. Dvě čistá konta nám dala v obou utkáních velkou šanci na to, abychom je zvládli vítězně,“ chválil gólmana Janotka.

Soupeřem jeho týmu bude v 15. kole F:NL tým Chrudimi. Tabulkový soused rezervy Sigmy nasbíral, stejně jako Hanáci, sedmnáct bodů. Chrudim se může spolehnout na poměrně slušnou ofenzivu, která soupeřům nasázela 23 gólů. Pod rovných deset se podepsal David Huf, který je druhým nejlepším střelcem soutěže. Čtyřiadvacetiletý hráč v Chrudimi hostuje z prvoligových Pardubic.

Očekávám těžký zápas. Chrudim má velmi dobrý tým. Jsou velmi zkušení a většinou se netrápí starostmi se záchranou. Nacházejí se pravidelně ve středu tabulky. Dávají hodně gólů, zejména po ose Langhammer – Huf, což je jejich největší hrozba. Zároveň si ale myslím, že Chrudim může být zranitelná v defenzivě. Bude to další z důležitých zápasů. Věřím, že když navážeme na předchozí dva duely, můžeme v neděli opět uspět,“ soudí před utkáním Tomáš Janotka.

U týmu Chrudimi působí od prosince 2021 trenér Radek Kronďák. Ten má kromě Hufa v kádru další fotbalisty se zkušenostmi z první ligy, například gólmana Jiřího Flodera, či záložníka Jana Závišku.

Nesmíme se teď nechat uchlácholit tím, že jsme dvakrát za sebou vyhráli. Musíme navázat na nadstandardní pracovitost a bojovnost, která by měla tyhle mladé kluky zdobit. Věřím, že směrem dopředu jsme schopni se v průběhu zápasu vždy prosadit,“ dodal Janotka.

V minulém ročníku byla Chrudim remízovým králem soutěže. Celkem 15 zápasů, tedy rovná polovina, skončila nerozhodně, včetně obou duelů s rezervou Sigmy – 0:0 v Chrudimi a 2:2 na Andrově stadionu.

Nedělní zápas bude řídit sudí Jakub Doubrava, kterému budou asistovat Jaroslav Kubr a Jaroslav Hádek.

Vstupenky na utkání jsou v prodeji Ticketportal.

Přímý přenos ze zápasu můžete sledovat na portálu sporttotal.cz.

Vsaďte si na utkání u sázkové kanceláře Tipsport, která je generálním partnerem Sigmy. Kurzovou nabídku naleznete na webových stránkách Tipsportu.


Další články