• Mládež

Osmnáctka dala Karviné sedmičku. Tři body má i šestnáctka

  • 5. 11. 2023

Sigma Olomouc U16 a U18 hrály ve 14. kola Moravskoslezské ligy dorostu v Karviné. Osmnáctka hlavně ve druhém poločase svého soupeře gólově smetla a zvítězila 7:1. Tři body má i šestnáctka za vítězství 1:0 díky gólu Davida Lorence.

Osmnáctka nastoupila na karvinské umělce aktivně a brzy šla do vedení. V 11. minutě pálil Andrej Nguyen, jeho tečovanou střelu vyrazil domácí brankář k Matyáši Györemu a ten otevřel skóre utkání. O sedm minut později to bylo už o dvě branky. A opět u toho byl Andrej Nguyen. Díky dobrému napadání karvinské rozehrávky získal míč, poslal do brejku Kryštofa Judase, který prostřelil domácího gólmana Ulihanetse. Olomoucký tým měl ještě další dobré herní situace, které ale nedokázal gólově vyjádřit. Poločas tak skončil 2:0 pro Sigmu.

Ve druhém poločase hosté začali opět makat na dobrém výsledku, ale opět se nedařilo využít šance, a tak přišel trest. V 54. minutě se po stříleném centru prosadil domácí útočník Partyk. Sigma však dokázala brzy odpovědět. O deset minut po snížení se z hranice velkého vápna přízemní střelou prosadil střídající Martin Škoda. Za pět minut ho podobnou akcí napodobil Kryštof Judas a bylo to už o tři branky. Pak se Judas proměnil v nahrávače, když našel přesně na zadní tyči Ondřeje Petráše. Šestou a sedmou branku zařídili střídající střelec Matěj Ondřej a nahrávající Jakub Michalík. První dal Ondřej hlavou a druhou levačkou do šibenice. Sigma Olomouc U18 vyhrála v Karviné 7:1.

Hodnocení trenéra Tomáše Vasiljeva:

Povedl se nám vstup do utkání, brzy jsme vedli 2:0, měli jsme pak více šancí, prostory a situace tam byly na další skórování, ale nedohráli jsme je do kvality. Ve druhém poločase jsme také vstoupili dobře do hry, ale opět dvě nebo tři šance nebyly dobře dohrány a soupeř pak z rychlé akce snížil. Ale dokázali jsme rychle dvěma góly odpovědět a posledních dvacet minut jsme hráli sebevědomě a bylo to o tom, kolik dáme branek. Za závěr jsem rád, že jsme se neuspokojili s vedením, ale hráli jsme do koncovky kvalitně až do konce zápasu.

MFK Karviná U18 – SK Sigma Olomouc U18 1:7 (0:2)
Branky: 18. a 70. Judas, 78. a 85. Ondřej, 11. Györe, 65. Škoda, 76. Petráš.
Rozhodčí: Dedek – Schneider, Čípel. ŽK: Š. Lorenc. Diváků: 135.
Sigma: Koleček – Petráš, Holec, Š. Lorenc, Oříšek – Foukal (41. Michalík), Kolařík (46. Ondřej), Drábek (58. Škoda) – Györe (74. Foldyna), Judas, Nguyen. Trenér: Tomáš Vasiljev.


V utkání mladších dorostenců se v Karviné olomouckým v samotném úvodu nedařilo přesně kombinovat a dlouho se nemohli dostat k ohrožení domácího brankáře. Ani Karviná neměla v úvodu přesnost na kopačkách, tak se hra přelévala ze strany na stranu. V 19. minutě padla jediná branka zápasu. Kapitán Sigmy David Remeš našel průnikovkou Davida Lorence v pokutovém území Karviné a olomoucký útočník šanci proměnil v gól. MFK mohl za chvíli srovnat, velkou příležitost domácích však vychytal Štěpán Hruban a poločas tak skončil vedením hostí 1:0.

Ve druhém poločase se hra olomouckých mladíků zlepšila, měli několik vyložených šancí, ale trefovali z nich zařízení. Maxim Horák nastřelil tyč a Victor Kenneth Riedl břevno karvinské branky. Nepřišel tak uklidňující druhý gól a Karviná v závěru hodně kousala a rvala se o vyrovnání. Šestnáctka však dokázala všechny centry a standardky uskákat a odvezla si tak z Karviné další tři cenné body do tabulky.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Úvod zápas nám nevyšel, byli jsme nepřesní, neaktivní, všude o krok pozadu. Karvinou jsme ale do nějaké šance nepustili. Pak jsme šli do vedení a už na konci první půle se naše hra zlepšila. Ve druhé půli jsme byli aktivnějším celkem, ale nedokázali jsme proměnit ani ty největší šance. Nezvýšili jsme na 2:0 a v závěru jsme se při tlaku domácích museli bránit. Ale zvládli jsme to a máme tři body a vzadu nulu.

MFK Karviná U16 – SK Sigma Olomouc U16 0:1 (0:1)
Branka: 19. Lorenc.
Rozhodčí: Schneider – Dedek, Čípel. ŽK: Hruška – Kaštyl. Diváků: 127.
Sigma: Hruban – Chytil, Vyroubal, Sandr, Pavlištík – Kaštyl, Remeš – Horák (76. Di Cuia), Křiklava, Riedl (76. Pazdera) – D. Lorenc (88. Skácel). Trenér: Michal Kovář.



Další články