• B-tým

B-tým ve FNL: Slušných dvacet bodů, nejlepším střelcem Langer

  • 15. 11. 2023

První polovinu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY včetně zápasu 16. kola proti Zbrojovce má naše béčko odehranou. Jaký byl podzim svěřenců trenéra Tomáše Janotky? Přezimují na jedenáctém místě.

Hanáci jsou tak v tabulce o jednu příčku výš, než rezerva Sparty. B-tým Letenských dokázala Sigma zdolat ve vzájemném měření sil, když ve 14. kole zvítězila na Žižkově 2:0.

Bilance týmu Tomáše Janotky, pro něhož je to vůbec premiérová sezóna na lavičce olomoucké rezervy, po šestnácti odehraných kolech je šest výher, dvě remízy a osm porážek. Hanáci vsítili dvacet gólů. Nejpilnějším střelcem mužstva byl na podzim Štěpán Langer, který soupeřům nasázel pět gólů. O dva přesné zásahy mají na kontě Jáchym Šíp a Matěj Mikulenka. Dvakrát se během podzimních bojů trefili Jan Fiala a Jiří Spáčil.

Béčko na podzim inkasovalo 28 branek. Třikrát se mu podařilo dokončit zápas s nulou vzadu. Pokaždé byl v bráně Tadeáš Stoppen.

Tři hráči nastoupili do všech šestnácti podzimních zápasů. Byli to Štěpán Langer, Jáchym Šíp a Filip Uriča. Langer zároveň odehrál nejvyšší počet minut. Na hřišti jich strávil celkem 1383. Následovaný je Michalem Vepřekem (1258) a Jiřím Spáčilem (1187).

Žádný z hráčů B-týmu neobdržel na podzim červenou kartu. Nejvíce trestanými hráči byli Spáčil s Mikulenkou, kteří čtyřikrát uviděli kartu žlutou.

B-tým začne jarní část FNL první březnový víkend, kdy na Andrově stadionu bude hostit Vysočinu Jihlava.

Další články