• Mládež

Nechvátal a Siegl pomohli k postupu do elitní fáze kvalifikace ME

  • 22. 11. 2023

Listopadový reprezentační cyklus je minulostí. V uplynulých dnech zasáhlo několik Sigmáků do zápasů národních výběrů České republiky.

Dva odchovanci Sigmy si plnili povinnosti u reprezentačního áčka, které sehrálo zápasy v Polsku (1:1) a proti Moldavsku na Andrově stadionu. Český tým zvítězil ve druhém zmíněném utkání 3:0 a zajistil si účast na mistrovství Evropy, které se v příštím roce bude konat v sousedním Německu. Jeden z gólů vstřelil i Tomáš Chorý, který tak při svém reprezentačním debutu dal i premiérový gól. Chorého na hřišti symbolicky vystřídal další odchovanec Sigmy Mojmír Chytil.

Přípravný zápas proti Polsku sehrála v pátek 17. listopadu v Pardubicích reprezentační dvacítka. Celý zápas odchytal Tadeáš Stoppen, od úvodu druhé půle naskočil Filip Uriča. K oběma Sigmákům se na hřišti připojil od 63. minuty ještě Jáchym Šíp. Česká reprezentace podlehla Polsku těsně 0:1.

Národní tým do devatenácti let měl na programu přípravný turnaj v Severním Irsku. Zúčastnil se jej i Tomáš Janotka, který je asistentem trenéra Davida Holoubka. Naše reprezentace na turnaji nenašla přemožitele. Body ztratila jen v úvodním utkání, kdy remizovala s Portugalskem 1:1. Následně porazila 2:0 domácí Severní Irsko a 3:1 Maďarsko. O skóre tak obsadila druhou příčku za Portugalskem.

Matyáš Nechvátal a Patrik Siegl byli u postupu české reprezentace U17, u níž je asistentem trenéra kouč naší devatenáctky Jan Krajčovič, do elitní fáze kvalifikace na mistrovství Evropy 2024. Nechvátal gólem přispěl k úvodní vysoké výhře 4:0 nad Černou Horou. Siegl i Nechvátal nastoupili i do zápasů proti Albánii, který naše reprezentace vyhrála 6:1, a Portugalsku, v němž český tým prohrál 0:2. Do elitní fáze tak postoupil ze druhého místa. Patronem reprezentační sedmnáctky je David Rozehnal.

Další články