• Mládež

Šestnáctka ztratila tříbrankové vedení a podlehla Opavě

  • 6. 12. 2023

Třetí vystoupení v rámci tradičního Memoriálu Vlastislava Marečka má za sebou šestnáctka Sigmy. V Kylešovicích v úterý podlehla domácí Opavě 3:4. Svěřenci trenéra Michala Kováře přitom měli zápas velmi dobře rozehraný. V první půli se prosadili Horák, Di Cuia a Lakomý a Hanáci vedli 3:0. Slezané však po změně stran využili chyb v olomoucké defenzivě a zápas převrátili na svoji stranu.

Hodnocení trenéra Michala Kováře:

Zápas se mi hodnotí špatně. První poločas byl z naší strany dobrý. Samozřejmě z toho pohledu, že se nám podařilo dát tři góly. Byli jsme směrem do ofenzivy rychlí v přechodové fázi a vstřelili jsme tři pěkné branky po třech rychlých akcích do otevřené obrany. Opava nás ale také zlobila. Měla šance už v první půli. My jsme v defenzivě předvedli slabý výkon. Měli jsme velké problémy s bráněním ofenzivních hráčů Opavy. Naplno se to projevilo po změně stran. Opava hned ve 48. minutě snížila a začalo se to na nás valit ze všech stran. Byli jsme nepřesní ve středu pole, čímž jsme soupeři nahrávali do brejků. Zatímco Opava darovala první poločas nám, my jsme jí darovali ten druhý. Její hráči chodili často do otevřené obrany, tak jako my do její v tom prvním. Nebyli jsme schopni brejky přerušit. Pro mě je tento zápas velkým zklamáním. Už z toho pohledu, že jsme poločas vyhráli 3:0 a kluky jsme upozorňovali, že nehrajeme úplně stoprocentně vzadu. Nic jsme si z toho ale nevzali. Vyráběli jsme velké chyby a výsledek odpovídá tomu, co se na hřišti dělo.“

SFC Opava U16 – SK Sigma Olomouc U16 4:3 (0:3)

Branky Sigmy: Horák, Di Cuia, Lakomý.

Sigma: Křivánek – Sandr, Pavlištík, Vyroubal, Pazdera – Kaštyl, Skácel, Horák, Di Cuia, Capka (3. Liďák) – Lakomý (46. Křiklava). Trenér: Michal Kovář.

Další články