• A-tým - preview

Podzimní derniéru Sigmy obstará nedělní zápas proti Plzni

  • 15. 12. 2023

Podzimní část FORTUNA:LIGY jde do finále! O víkendu se odehrají zápasy 19. kola, po kterém se na téměř dva měsíce uzavřou brány tuzemských stadionů. Rozlučku s ligovým podzimem Sigmy obstará duel proti Viktorii Plzeň na Andrově stadionu. Hrát se bude v neděli 17. prosince od 15 hodin.

Hanáci půjdou do akce po dvou týdnech. Jejich poslední zápas v Teplicích byl totiž odložen kvůli nezpůsobilému terénu. „Odložený zápas v Teplicích nijak zvlášť naši přípravu nenarušil. Z kondičního pohledu a zápasové pravidelnosti tam možná ten zápas trochu chyběl, ale jinak to nebyl žádný zásadní problém,“ vrátil se k odloženému utkání trenér Jílek.

To Viktoria Plzeň, nedělní soupeř Sigmy, měla v uplynulých dnech pořádně nabitý program, do něhož vměstnala dohrávku 6. kola F:L proti Mladé Boleslavi, dva zápasy Evropské konferenční ligy a utkání proti Českým Budějovicím. Svěřenci kouče Miroslava Koubka ve všech zvítězili a do Olomouce přijedou s postupem do jarních bojů EKL v kapse a pozicí třetího celku ligy.

V tomto kalendářním roce se Sigma s Plzní utká už popáté. Jednou se z výhry radovali Hanáci, jedno utkání skončilo nerozhodně, dvakrát uspěli Západočeši. Naposledy to bylo před měsícem, přesněji 16. listopadu, kdy na Andrově stadionu zvítězili v osmifinále MOL Cupu 3:1 a vystavili tak Sigmě pohárovou stopku.

Nedívám se na to jako na odvetu za pohár. Spíše tak, že je to konfrontace se silným soupeřem, který to jasně demonstroval v Evropě, kde vyhrál skupiny bez ztráty bodu. O to větší máme motivaci uspět a popasovat se s tak kvalitním protivníkem,“ pokračoval Václav Jílek.

Nejlepším střelcem Plzně v probíhajícím ligovém ročníku je Pavel Šulc. Záložník nasázel soupeřům už sedm branek. Druhý v pořadí je nigerijský útočník Rafiu Durosinmi, který je však dlouhodobě zraněný a do soutěžního zápasu naposledy naskočil 21. října na půdě Liberce.

S Viktorií přijedou do Olomouce také tři odchovanci Sigmy z ročníku 1995 – Tomáš Chorý, Lukáš Kalvach a Václav Jemelka, stejně jaké masér Marek Elek, který byl ještě v minulém ročníku členem realizačního týmu Sigmy.

Máme k dispozici více výchozích materiálů. Nemyslím si ale, že by se díky tomu objevily nějaké zásadní věci. Víme, že Plzeň může hrát ze čtyřky vzadu, ale i z trojky. To mají zvládnuté, ale stejně tak i my. Bude to spíš o aktuální pohodě a individuální formě na hřišti,“ řekl dále Jílek, který bude v neděli postrádat Jana Navrátila. Hbitý záložník se před čtrnácti dny zranil během rozcvičky před zápasem proti Slovácku. Jílkovi bude scházet i Martin Pospíšil, který s odpykává trest za čtyři žluté karty.

Bilance vzájemných zápasů je na straně Plzně. Západočeši zvítězili v osmadvaceti z padesáti duelů, zatímco Hanáci se z plného bodového zisku radovali třináctkrát. Proti Viktorii se ale Sigmě dlouhodobě nedaří. Poslední domácí ligová výhra se datuje na 28. května 2011. Od té doby se spolu oba týmy na Andrově stadionu utkaly desetkrát s bilancí tří remíz a sedm výher Plzně.

Hlavním rozhodčím nedělního zápasu bude Vít Zaoral, jemuž budou asistovat Kamil Hájek a Jan Dohnálek. Čtvrtým sudím bude Jiří Julínek. K videu zasedne Marek Radina s asistentem Jiřím Pečenkou.

Vstupenky

Vstupenky na zápas si zakoupíte nejjednodušeji online přes Ticketportal. Dále můžete navštívit některé z prodejních společnosti, nebo náš Fanshop, kde se zároveň můžete inspirovat při hledání vánočních dárků.

UPOZORNĚNÍ: V den zápasu bude z technických důvodů otevřena pouze hlavní pokladna na západní tribuně (vstupenky na Tribunu Karla Brücknera zakoupíte zde) a pokladna u vstupu do sektoru hostů.

Utkání proti Plzni spadá do I. cenové kategorie. Doporučujeme fanouškům nákup vstupenek v předprodeji přes Ticketportal, kde jsou za výhodnější cenu, a to i v den utkání. Zajistěte si své místo na Andrově stadionu včas a vyhněte se frontám na pokladnách před začátkem zápasu.

Vstupné na zápas s Plzní

Předprodej

V den zápasu na pokladně

I. kat. - krytá místa sektory B, C, D

350

+50

II. kat. - krytá místa sektory A, E, P, R, S, T, U

300

+50

III. kat. - nekrytá místa A, B, C, D, E, F, G, H, P, R, S, T, U

250

+50

IV. kat. - nekrytá místa V, W, X, Y, Z

200

+50

* Děti do šesti let mají vstup zdarma bez nároku na místo.

Další články