• A-tým

Breite: Rychlé vyrovnání Plzně? Obrovská chyba

  • 17. 12. 2023

Třetí prohru s Plzní v této sezóně, včetně poháru, museli zkousnout hráči Sigmy. „Velkou chybou bylo, že soupeř srovnal asi minutu poté, co jsme se dostali do vedení,“ řekl na pozápasové tiskovce kapitán Radim Breite. „Přesto si myslím, že jsme neodehráli špatný zápas. Bod jsme si zasloužili,“ dodal.

Jak hodnotíš zápas proti Plzni?

Začátek byl stejný, jako předchozí dva zápasy. Ať už ten v Plzni, nebo ten pohárový před měsícem. Vždy jsme vedli, ale nakonec jsme prohráli. Dnes se to opakovalo. Myslím si, že dostat vyrovnávací gól asi tak po minutě, co dáme vedoucí, je obrovská chyba. I tak si ale myslím, že jsme si remízu zasloužili.

Takže velké zklamání?

Za mě určitě. Po bodu jsme sahali. Mohl jsem dát na 2:2, to mě hodně mrzí. Ale bohužel.

Co chybělo?

Gól. Šance jsme na to měli. Vypracovali jsme si je…

Myslím u tvé šance ve druhém poločase.

Dát to do brány. Bál jsem se, že za mnou někdo je. Mohl jsem si to možná zpracovat, hrál jsem to kolenem. Bohužel.

Asi vám nepomohl kiks gólmana Digani v závěru první půle.

Ani pořádně nevím, jak se to stalo. Míč nějak propadl, ale tomu předcházejí další situace. Do druhého poločasu jsme nenaskočili ale vůbec špatně. Chyběl tomu jen gól.

Plzeň rychle vyrovnala. Bylo to vaší nekoncentrovaností?

Možná jsme ještě byli v euforii. Myslím ale, že jsme dost zkušení na to, abychom dobře zareagovali. Říká se, že po vstřeleném gólu je dalších pět minut nejdůležitějších. Měli jsme to nějak rozkouskovat. Ale nezvládli jsme to. To, že Plzeň rychle srovnala, je největší chyba tohoto zápasu.

Doma jste Plzeň neporazili už dvanáct let. Co na to říkáš?

To je dobrá otázka. Ani nevím, co na to mám říct. Jsem z toho dnes hodně zklamaný. Nemyslím si, že jsme hráli špatně. Mrzí mě, že jsme neudělali alespoň ten bod. Ale musíme jít dál.

Jak hodnotíš podzim? Přezimujete na páté pozici.

Začátek sezóny jsme měli výborný. Pak tam byly nějaké výkyvy. Vždy to může být lepší, ale máme před sebou ještě dohrávku v Teplicích. A kdybychom měli tři body z Teplic, říkám kdyby, tak bychom podzim hodnotili určitě pozitivně.

V utkání jsi měl dost emocí. Neriskoval jsi druhou žlutou kartu?

Moc. Ale vřelo to ve mně. Už od začátku. Nechci hodnotit rozhodčí, to je jedno. Ale některé z nás to vtáhlo. Kolem mě byli dva tři kluci, kteří jsme si o to koledovali. Dopadlo to tak, jak to dopadlo. V pohodě.

V tomto ročníku jste proti soupeřům z top 3 neuhráli ani bod. S Plzní jste, včetně poháru, prohráli třikrát.

Jsou to možná přesně ty tři body, které nám chybí z minulých ročníků, kdy jsme dokázali alespoň jednoho z těch top tří týmů porazit. Je otázka, proč tomu tak je.

Další články