• A-tým

Ondřej Zmrzlý přestupuje do Slavie

  • 5. 1. 2024

​Obránce Ondřej Zmrzlý odchází ze Sigmy. Čtyřiadvacetiletý odchovanec přestupuje do pražské Slavie.

„Ondra Zmrzlý udělal v poslední době pokrok. Ustálil své výkony a potvrdil to na podzim i čísly. Je logické, že chce udělat další krok ve své kariéře a zkusit se posunout výš. V tom hráčům nechceme bránit, pokud je případná nabídka výhodná i pro klub. Stanovili jsme si jasné podmínky, které Slavia splnila, takže jsme se nakonec dohodli. Ondrovi přejeme v další kariéře hodně štěstí,“ řekl sportovní manažer Sigmy Ladislav Minář.

Ondřej Zmrzlý patřil na podzim k základním stavebním kamenům týmu trenéra Václava Jílka. Během 18 utkání nasbíral tři góly a pět asistencí.

„Neodchází se mi lehce a vlastně těžko hledám slova. Strávil jsem tady celou kariéru a nebyl jsem ani na žádném hostování. Na druhou stranu nezastírám, že o přestup jsem stál a je to pro mě výzva v další kariéře,“ řekl Ondřej Zmrzlý.

„Všem spoluhráčům a trenérům, kteří mě vedli, i všem lidem v klubu bych chtěl poděkovat. Sigmu budu mít navždycky v srdci. Prošel jsem tady všechny kategorie se svými kamarády. Vzpomínek budu mít strašně moc. Když vypíchnu ty největší, tak titul v devatenáctce a následná mládežnická Liga mistrů, taky jsme vyhráli juniorskou ligu a pak už přišlo probojovávání do áčka a podobně. Poslední rok a půl jsme tady měli skvělou partu a bylo to nádherné,“ doplnil.

V olomouckém dresu Ondřej Zmrzlý debutoval v červenci 2019 v zápase s Plzní. Celkem v lize nastřádal dosud 128 zápasů při bilanci 12 gólů a 14 asistencí. Jako hráč Sigmy se propracoval také do reprezentace, za kterou nastoupil v listopadu 2022 proti Faerským ostrovům.

Další články