• A-tým

V pondělí na Maltu poletí také nováčci Singhateh a Elbel

  • 5. 1. 2024

Až v pondělí dopoledne vyrazí áčko Sigmy na první letošní soustředění na Maltě, budou na palubě také dva nováčci. Povolení připravovat se s Hanáky dostali Ebrima Singhateh a Jakub Elbel.

Dvacetiletý ofenzivní univerzál Ebrima Singhateh hrál na podzim ve Vlašimi, ale patří pražské Slavii. Do Sigmy by měl přijít na roční hostování. Oba kluby momentálně finišují s administrativními záležitostmi. „Je to mladý hráč, který by měl rozšířit naše možnosti v útočné fázi, ať už na křídle nebo přímo na hrotu,“ uvedl sportovní manažer Ladislav Minář na adresu gambijského fotbalisty, který na podzim ve FORTUNA NÁRODNÍ LIZE nastřílel ve 14 zápasech 8 branek.

K olomoucké výpravě se v pondělí připojí také třiadvacetiletý levý obránce Jakub Elbel, který dosud hrál za Prostějov. Také on má zatím povolení k zahájení přípravy v Sigmě a jeho příchod se dotahuje. Opačným směrem by měl zamířit Jakub Matoušek.

„Vzhledem k odchodu Ondřeje Zmrzlého jsme chtěli mít zdvojený post na levé straně hřiště. Jakub může hrát klasického levého obránce či halfbeka a mohl by vytvořit dvojici s Jirkou Slámou. Je to hráč, kterého jsme delší dobu sledovali. Má dobrou figuru i levou nohu. Teď bude na něm, jak se prosadí v ligové konkurenci,“ řekl Ladislav Minář.

Hanáci na Maltě v rámci Tipsport Malta Cupu odehrají tři zápasy proti Spartaku Trnava (středa 10. 1., 20.00), Hradci Králové (sobota 13. 1., 14.00) a Austrii Vídeň (pondělí 15. 1., 16.00). Všechny zápasy bude vysílat TV Tipsport, první a třetí duel přinese v přímém přenosu také stanice ČT Sport.

Další články