• A-tým

Růsek: Byl jsem plný očekávání. Z návratu mám radost

  • 12. 1. 2024

Další krok k vytouženému návratu udělal ve středu Antonín Růsek. Čtyřiadvacetiletý útočník Sigmy naskočil na závěrečnou čtvrthodinu přípravného zápasu proti Trnavě. Do hry se tak dostal poprvé od 18. března loňského roku.

Když v 78. minutě střídal Jana Vodháněla, lavička tento moment nadšeně oslavila. „Kluci věděli, jak složitým obdobím jsem procházel. Z návratu mám samozřejmě radost,“ řekl po utkání s Trnavou Růsek.

Jeho slova následně potvrdil i trenér Václav Jílek. „Byl to pro mě hodně silný okamžik. Mužstvo to dalo najevo, celý realizační tým to cítíme stejně. Tonda si prošel dlouhou cestu. Není ještě na úplném konci, ale už se to blíží,“ řekl.

Vyhřezlá ploténka jej vyřadila ze hry na podstatnou většinu jara a celou podzimní část. „Výhřez nebyl naštěstí příliš velký, bohužel ale zasahoval do nervu. Bolest jsem tak cítil až v dolní končetině. U jiných lidí by se asi vše rychle vyřešilo zákrokem, pro fotbalisty však tento způsob léčby není vhodný, což jsem slyšel od všech specialistů,“ přiznal Růsek.

V jeho případě byla zvolena konzervativní léčba, která byla založena na posilovacích cvičeních. Krok za krokem se tak přibližoval k návratu, na závěr podzimu začal s týmem trénovat, a ve středu se konečně dostal do zápasu.

Nebyl jsem nervózní, těšil jsem se. Více jsem byl nervózní z toho, jak budu na hřišti vypadat. Byl to můj první zápas po dlouhé době, takže jsem byl plný očekávání,“ řekl krátce po utkání Růsek. Zároveň přiznal, že jistou obavu z toho, jak bude jeho tělo reagovat, měl. „Před zápasem jsem nad tím trochu přemýšlel, ale když jsem se dostal na hřiště, tak to ze mě opadlo. Do soubojů jsem chodil normálně. Žádný problém jsem na hřišti nepociťoval,“ dodal.

Rád by stihl naskočit do zápasového kolotoče už na jaře. Hráč ani trenéři však nechtějí nic uspěchat. „Budeme minutáž zvyšovat. Uvidíme, jak na to bude Tonda reagovat. Nechceme se dostat do stavu, kdy bude jeho noha v únavě, což by bylo kontraproduktivní. Budeme to denně komunikovat s Tondou, záležet bude na tom, jak se bude cítit. Musí se cítit dobře,“ okomentoval situaci kolem svého útočníka trenér Jílek.

Další minuty na trávníku bude moct Růsek přidat v sobotním utkání proti Hradci Králové. To se bude hrát od 14. hodiny a sledovat jej budete moct na streamu na TV Tipsport.

Foto: Domenic Aqulina

Další články