• A-tým - ohlas

Jan Vodháněl: Pomalu doháním výpadek. Už se cítím lépe

  • 14. 1. 2024

​V závěru podzimní části laboroval záložník Jan Vodháněl se zraněním. Od startu zimní přípravy už je ale fit a na soustředění na Maltě zasáhl do obou zápasů Tipsport Malta Cupu. Po tom druhém proti Hradci Králové (1:1) usedl na tiskovce před mikrofony a odpovídal na dotazy novinářů.

„Zápasy s Hradcem jsou takové typické. Byl to jednoduchý fotbal. My jsme se tomu místy přizpůsobovali. Zároveň tam byly i dobré pasáže, až na konce poločasů, jak říkal trenér,“ uvedl šestadvacetiletý fotbalista, jenž odehrál první poločas.

Slabší konce obou poločasů by se daly přičíst náročným tréninkům, které v zimní přípravě na zápasový program neberou tolik ohled. „Nechci se na to vymlouvat. Nevím, jak trénuje Hradec. Připravili jsme se i přes únavu na zápas, jak nejlíp jsme mohli,“ řekl Vodháněl.

Mrzely ho nevyužité šance, kterých si Sigma v celém utkání vypracovala dostatek. Proměnit se ovšem povedlo jen jednu. Hned po změně stran srovnával na 1:1 Jan Fortelný.

„V tom našem prvním poločase tam měl Julda hlavičku i zakončení nohou, které mohlo skončit gólem. Bohužel jsme to nedali. Aspoň, že se nám povedlo ve druhém poločase vyrovnat a dohráli to do remízy,“ pokrčil rameny Vodháněl, který je především rád, že už je zdravotně fit a může trénovat naplno.

„Cítím se už dobře a věřím, že s minutáží, která teď bude stoupat, to bude jenom lepší. Je to specifické, že přípravu začínáme takhle, že hned hrajeme. Musím, říct, že jsem to takhle ještě nezažil. Výpadek každopádně pomalu doháním,“ řekl.

Remíza s Hradcem Králové udržela Sigmu i před posledním utkáním ve hře o celkové vítězství na turnaji. Rozhodne duel s Austrií Vídeň (pondělí 16.00, přímý přenos ČT Sport Plus). Sigma se bude radovat v případě výhry a za určitých okolností může stačit i remíza.

Další články