• A-tým - ohlas

Štěpán Langer: Skok si moc nepřipouštím, snažím se hrát pořád stejně

  • 15. 1. 2024

Do všech tří zápasů naskočil na Tipsport Malta Cupu záložník Štěpán Langer. Na podzim patřil k tahounům B-týmu, nyní bojuje o své místo v prvoligovém áčku. „Velký skok? Byť se snažím si to nepřipouštět, tak je velký, snažím se ale hrát pořád stejně,“ řekl po utkání s Austrií Vídeň. „Štěpán dobře odpracoval první týden přípravy. Pokud se nezblázní a nepoleví, tak si říká o to, abychom mu věnovali maximální pozornost směrem k A-týmu,“ doplnil na pozápasové tiskovce trenér Václav Jílek.

Byla Austria nejtěžším soupeřem na Maltě?

Pro mě určitě. Zajímalo mě, jak na tom budou po fotbalové stránce. Hodně mě překvapili. Trvalo mi, než jsem se dostal do tempa, protože Austira byla skvělá na míči, měla skvělý pohyb. Nejlepší soupeř tady na Maltě.

Na podzim jsi nastupoval proti Varnsdorfu, teď proti Austrii. Je to pro tebe velký skok?

Skok je to velký. V hlavě si to nepřipouštím, snažím se hrát pořád stejně, ale pocitově je to velký skok. Hráči z Austrie byli na jiné úrovni, hodně vyspělí, kombinačně to odehráli skvěle. Proti druhé lize, která je spíše soubojová, to byl velký rozdíl. Ale snažím se na to nemyslet, myslím, že jsme to neodehráli vůbec špatně.

Působíte jako hodně emotivní hráč. V dnešním utkání jste ale jednou až moc vybouchl směrem k rozhodčímu, nemyslíte?

Doufal jsem, že si toho nikdo nevšimne, ale jak vidím, tak to nikomu neuniklo. Lituji toho, bylo to za hranou. Teď už se můžu jen omluvit. Je to pro mě ponaučení pro příště.“

Patří emoce k vaší hře?

Ano, jsem na hřišti hodně emotivní.

Těšíš se na návrat do Česka a do zimy?

Strašně moc. Ne, samozřejmě, že se vůbec netěším. Kdyby to šlo prodloužit, zůstanu tady co nejdéle. Překvapilo mě, jak dobré podmínky tu byly. Skvělá tráva na trénování, všechen servis jsme tu měli. Domů se moc netěším, ale je to potřeba. Stejně nás čeká ještě herní soustředění v Turecku, snad těch deset dnů doma uteče a poletíme znovu do tepla.

Další články