• A-tým - ohlas

Moses Amasi po trefě proti Prostějovu: Nečekaná střela, dobrý gól

  • 20. 1. 2024

​Svou první přípravu s A-týmem prožívá letos v zimě Moses Amasi. Proti Prostějovu v prvním utkání Tipsport ligy v sobotu přispěl k výhře 3:2, když se krásnou ranou trefil z hranice pokutového území a otevřel skóre.

„Myslím, že jsme hráli dobře. Byl to z naší strany povedený zápas,“ glosoval Moses po utkání, ve kterém odehrál první poločas.

Právě díky jeho brance Sigma vyhrála první dějství 1:0.

„Byla to docela nečekaná střela a myslím, že nakonec celkem dobrý gól,“ pousmál se tichý Afričan skromně. Jeho rána totiž snesla přísná měřítka. Po odvráceném centru Vodháněla si jedním dotekem míč zpracoval ideálně do kroku a pak ho tvrdě napálil k tyči.

Pro Mosese to byla už druhá branka v zimní přípravě. Na Maltě se v den svých dvacátých narozenin prosadil proti slovenské Trnavě. Tehdy mu pomohl tečí ještě obránce. „Celý přípravný kemp na Maltě byl perfektní. Bylo to pro mě poprvé a byly to perfektní zkušenosti,“ řekl Moses.

Pochvaluje si i atmosféru uvnitř prvního týmu, kam se pro zimní přípravu přesunul z béčka. „Všichni se ke mně chovají moc hezky. Tréninky jsou na velmi dobré úrovni. Prostě všechno je perfektní,“ dodal Moses.

Sigmu čeká další utkání zimní přípravy ve středu. Opět v Prostějově se v rámci Tipsport ligy utká s druholigovou Kroměříží.


Další články