• A-tým

Beneš: V Liberci to nebylo podle představ. Musíme zlepšit všechno

  • 16. 2. 2024

Hanáci vstoupili do jarní části FORTUNA:LIGY prohrou v Liberci 0:2. „Nebylo to podle našich představ, musíme zlepšit úplně všechno,“ uvědomuje si zkušený obránce Vít Beneš.

Zápas v Liberci nebyl podle vašich představ. Co je třeba zlepšit?

Potřebujeme zlepšit úplně všechno. To, čím jsme se prezentovali v minulosti, musíme předvést větší kreativitu směrem dopředu, zodpovědnost v defenzivě, vše v kombinaci s náročným běhavým fotbalem.

Vytýkal vám trenér, že bojovnost týmu nebyla na takové úrovni, na jaké by měla být?

Bohužel, nebylo to podle našich představ. Bojovnost byla jednou z věcí, která nám chyběla.

Myslíte v kabině na to, že bojujete o evropské poháry?

V tabulce se po minulém kole, co se týká pořadí, nic významného z našeho pohledu nezměnilo. Naše šance je pořád stejná, nemusí ale trvat věčně. Může se to klidně úplně otočit. Musíme se proto chytit v nejbližším zápase proti Hradci Králové, chytit šanci za pačesy a klidně bojovností urvat tři body.

Jaro bývá jiné, než podzim, každý zápas je de facto o všechno.

Je to vždy podobné. Čekáme, s čím přijede Hradec Králové, stejně jako ostatní soupeři. O to náročnější to pro nás bude, musíme to ale zvládnout. Pokud chceme hrát evropské poháry, tak tohle by pro nás neměla být nějaká velká překážka.

Měl jsi určité zdravotní problémy. Už je vše v pořádku?

Dělám vše pro to, aby se mi potíže vyhýbaly. To zranění, které mě trápilo, souvisí s opotřebením materiálu. Cvičím a vypadá to dobře, měl bych se z toho postupně dostávat a žádnou bolest necítit.

Co čekáte od Hradce Králové?

Znám z minulosti pana Kotala, vždy ho prezentovala organizovaná a pevná obrana. Myslím, že se tím budou prezentovat i tady a hrát na klasické protiútoky a spoléhat na standardky. Mají v kádru hráče s dobrou kopací technikou. Je na nás, abychom si s tím poradili.

Jaký je na Andrově stadionu terén?

Těžko říct, ještě jsme na něm nebyli. Většinou se na Andrův stadion dostaneme až den před utkáním, podívat se, co nás vlastně čeká. Ale věřím, že terén bude dobrý, záleží, zda bude suchý, nebo mokrý. V uplynulých dech pršelo, hřiště by mělo být spíše kluzké, míč by neměl skákat.

Znáte v Hradci Králové nějaké hráče? Kdo patří mezi největší osobnosti?

Pilka, Krejda, Vašulín… Dost ligových zkušeností má i Ondřej Šašinka. Za svého dřívějšího působení znám Radiče jako spoluhráče. Hradec má dobře poskládaný tým, vcelku zkušený, doplněný o mladé hráče.

Láká tě vidina evropských pohárů v Olomouci?

Je to asi jedna z posledních možností, kdy bych si mohl zahrát evropské poháry. Měl jsem už tu možnost v minulosti, někteří kluci ale v budoucnu tu možnost mít nebudou. Je to o přístupu a uvědomění, ta šance už nemusí být. Doufám, že si to všichni uvědomujeme a že to nějakým stylem urveme. Čeká nás ještě spousta zápasů, čas se ale krátí. Musíme zabrat.

Další články